Hem rekar-fotboll dam-fotbolls-vm Du är här

Speltips med höga odds Dam VM fotboll | Sverige – USA 20:e Juni

Då var det dags för den avslutande matchen i Sveriges VM-gruppspel. USA, rankat som världens för tillfället bästa lag, har lattjat sig förbi Thailand och Chile medan Sverige sakta men säkert brutit ner samma motståndare. De båda lagen har båda starkt försvarsspel, är farliga på fasta situationer och kryddar med en hel del individuell skicklighet. Är det svenska laget redo för USA och hur starkt sug på revansch har amerikanskorna efter den senaste OS-fadäsen mot Sverige? Det svenska avancemanget är redan säkrat men vi vill ju såklart att Sverige ska visa amerikanskorna att man är att räkna med till medaljutdelningen längre fram i turneringen. USA – Sverige möts Torsdag 20:e Juni kl. 21:00.

Speltips med högst odds Sverige – USA

Analys av speltipsen inför Sverige – USA

Mästerskapet går snart in i en ny fas. Både Sverige och USA har redan gått vidare efter att ha haft relativt enkla motståndare i sin VM-grupp. Dock kan sista matchen ha stor betydelse för hur slutspelet kommer att se ut, inte minst eftersom att tvåan riskerar att få möte Tyskland i kvartsfinal. Utöver den moroten så är det ett perfekt läge för det svenska laget att bevisa att man kan stå upp mot alla lag i mästerskapet.

I 3-0-matchen mot Chile hade USA 67% bollinnehav, vann skotten med 13-0 och vann hörnorna med 15-1. De lyckades även kapitalisera på två fasta situationer och Sverige måste vara extremt vakna när USA vistas i det svenska straffområdet och vid inläggslägen. Egentligen var Chiles målvakt Endler bäst på planen och trots att exempelvis Alex Morgan vilades så finns det gott om kvalitet i det amerikanska laget. Press, Ertz och Lloyd var riktigt bra senast. En fördel svenskorna kan dra gagn av är att det amerikanska laget tills nu inte blivit rejält testade defensivt. Om Sverige rivstartar och inte har för mycket respekt så kan det smyga sig in en osäkerhet i det amerikanska laget.

Fick Svenska damlandslaget en tankeställare efter Thailandsmatchen?

I matchen mot Thailand som slutade 5-1 hade Sverige 64% bollinnehav, vann skotten med 34-5 och hörnorna med 6-0. Målet som Thailand lyckades få in betydde mer positivt för thailändskorna än vad det var negativt för Sverige och kanske till och med gav en tankeställare som är bra att ha med sig till USA-matchen. Redan i matcherna innan VM visade Lindahl och co att det är svårt att göra mål på Sverige. Därför spelar vi under 2,5 mål på bet365 till oddset 2,30.

Spelexperterna tror på att båda lagen gör mål

Båda lagen kommer med bra form och med mycket gjorda mål. USA sticker ut med 11 matcher i rad utan förlust och 8 raka vinster. Sveriges styrka i spridda målskyttar är också deras största svaghet. USA har Morgan och Lloyd som ser stekheta ut med 5 respektive 3 mål. Sveriges mesta målgörare är Asllani med två baljor.

Sverige kan dock luta sig mot sin mästerskapsstatistik mot USA. trots att det var ett bra tag sedan så slog Sverige USA i OS senast, visserligen efter straffar men ändå. I VM 2015 blev det 0-0 och vi hoppas på att Sverige blir uppmålat som ett mästerskapsspöke för USA efter matchen på torsdag.

Med den höga kvalitén lagen besitter så kommer båda vara rejält sugna på att vinna och vi spelar på att båda lag gör mål till 2,10 på betway. En jämn och tajt tillställning gör att vi fyller på med ett kryss till 5,50 på bet365. Tyvärr räcker det inte för svenskorna den här gången och man får nöja sig med en andraplats i gruppen efter att matchen slutar 1-1. Spelas till odds 9,00 på Unibet.

Sverige måste vinna för att ta första platsen i grupp F

Sverige måste vinna matchen för att sluta etta i gruppen. De svenska spelarna påpekar själva att de måste höja sig rejält, speciellt om man jämför med den andra halvleken mot Thailand. USA har bara ett läge och det är full fart framåt. Amerikanskorna kommer att vara ute efter revansch från OS, samtidigt brukar matcher mellan Sverige och USA vara tillknäppta och tajta tillställningar.

Svenskorna måste vara extremt noggranna nu när de möter världens bästa lag och det kommer att bli intressant att se hur Sverige mäter sig mot de bästa i turneringen. Förhoppningsvis kan det bli en ny klassisk sammandrabbning och spelarna har nu haft två matcher på sig att visa framfötterna. Det blir intressant att se hur lagen ställer upp och vi ser fram emot en rafflande föreställning.

[casino typ=top3 style=hannes ids=83,15]

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se