Hem rekar-fotboll Du är här

Dags för returmöte i Copa del Rey

Ja, nu är det alltså tid för ännu ett katalanskt derby då Barcelona tar emot Espanyol hemma på Camp Nou på torsdagskvällen. Första mötet slutade väldigt överraskande med en 1-0-seger för Espanyol och därmed är det också de som har fördel inför detta andra kvartsfinalmöte i den spanska cupen.

Mobilebet Widget Index

Det var Oscar Melendo som med sitt sena segermål såg till att Espanyol kunde avgå med seger i det första mötet och därmed bli en av hjältarna i matchen. Den andra hjälten för de blåvita var målvakten Diego Lopez som svarade för en fenomenal straffräddning när det stod 0-0. Detta 1-0-resultat innebär att Barcelona nu i princip är piskat att hålla nollan för att inte få en alltför brant uppförsbacke att jobba med. Skulle exempelvis Barca vinna med 2-1 innebär det att de regerande cupmästarna är utslagna och Espanyol avancerar.

Barca studsade tillbaka direkt

Ernesto Valverde är trots detta något prekära utgångsläge nog inte speciellt bekymrad över formen hos sitt lag, trots att de fick sin 29 matcher långa förlustfria svit bruten senast de katalanska rivalerna möttes. I helgens La Liga-möte med Celta Vigo svarade hans lag för en total överkörning då han fick se bland annat Leo Messi göra 2 mål och 2 assist i matchen som slutade med en 5-0-seger för de rödblåa serieledarna.

Inför denna match förväntas den nya brassen Philippe Coutinho få göra sin efterlängtade debut då han tillsammans med det andra nyförvärvet Yerry Mina båda är uttagna i matchtruppen. Även magikern Andres Iniesta är tillgänglig efter att ha haft en kortare skadefrånvaro och vi kan vara säkra på att Valverde kommer att mönstra en så stark elva som möjligt för att kunna vända på steken och ordna ett vidare avancemang här.

Camp Nou är inte Espanyols favoritarena

Efter 5 mål framåt och inga bakåt i förra matchen Barca spelade kan de enligt statistiken hoppas på något liknande när det nu är dags att hugga tänderna i Espanyol på Camp Nou. På sina 10 senaste matcher på Camp Nou har Espanyol inte lyckats vinna en enda – inte ens fått med sig ett oavgjort resultat. Med en förkrossande målskillnad på 35-3 i Barcas favör så krävs det något alldeles extra för Quique Sanchez Flores och hans lag för att kunna bryta denna dystra trend. Den bildsköne tränaren har inför matchen valt att inte avslöja vilket lag han ställer på banan förrän tidigast någon timme innan match, men det vi vet är att Jose Manuel Jurado, Pablo Piatti samt Javi Fuego alla är tveksamma till spel. Samtliga kommer att genomgå sena tester för att utse om de kan delta i denna match.

Hämta din bonus här!

Skulle du vilja spela på detta möte mellan Barcelona och Espanyol eller någon av de andra matcherna som spelas under torsdagen? I så fall kan du göra detta hos Mobilebet som just nu har ett fint välkomsterbjudande för nytillkomna spelare. Gör du en insättning på exempelvis 200 kronor får du hela 800 kronor att spela för!