Hem rekar-fotboll copa-america Du är här

Speltips och höga odds Copa America kvartsfinal Colombia – Chile

Det väntar kvartsfinaler i Copa America och en av höjdpunkterna är utan tvekan matchen mellan Colombia och Chile. Favoriten Colombia gick igenom gruppspelet på ett imponerande vis när man vann samtliga matcher utan att släppa in ett enda mål.

Colombia gick till kvartsfinal i VM 2018 i Ryssland men föll mot England i åttondelsfinalen. Nu har man

chansen att nå semifinal i Copa América men motståndaren och dubbla regerande mästaren Chile har andra planer. Chile blev tvåa i sin grupp efter segrar mot Ecuador och Japan men i sista gruppspelsmatchen blev Uruguay för svåra. Nu är det en semifinalplats på spel och av alla kvartsfinaler i Copa America känns denna hetast.

Speltips Colombia – Chile

 

Oddsanalys Colombia – Chile

Det brukar bli mål när Colombia spelar fotboll. De har gjort mål i 14 av deras 15:e senaste matcher. I VM förra sommaren föll de på straffar mot England men förtjänade en kvartsfinalplats. Nu har de chans att nå semifinal men då krävs det att laget vinner mot Chile – ett motstånd man inte besegrat sedan 2012.

Colombia har en makalös statistik bakåt i turneringen. På de 19 senaste vinsterna i Copa America har laget hållit nollan 18 gånger (om vi endast räknar ordinarie tid). Imponerande är ordet! Men i matchen mot Chile finns inga garantier för detta. Chile stod för sex mål i gruppspelet och har levererat bra fotboll i mästerskapet som man trivs ypperligt i. Det är framförallt Sanchez som är den stora stjärnan i Chile. Hans säsong i United har varit under isen och den forne storspelaren har känts väldigt långt från de prestationer vi blivit bortskämdamed. I Copa America verkar dock stjärnan fått en reinkarnation för med två mål och bländande spel har han varit bäst i Chile hittills i turneringen. Därför tror vi att han kan hitta nätet i matchen mot Colombia.

En som också gjort två mål i turneringen är Zapata för Colombia. Han har sett väldigt bra ut och varit den store spelaren i det colombianska laget från sin mittbacksposition. Mot Chile har han chansen att visa att han håller i slutspelet också vilket vi minst sagt tror att han gör. I täta matcher kan fasta situationer bli avgörande och här är Zapata ruggigt farlig. Därför spelas Zapata också som målskytt och bra odds hittas hos LeoVegas.

Visst har defensiven varit solid för Colombia men att det skulle bli en mållös match i kvartsfinalen känns inte troligt. När Falcao, Cuadrado, Zapata, Sanchez, Vargas och Fuenzlida spelar på samma fotbollsplan måste det bli minst två mål i matchen. För att ha lite marginal på spelet väljer vi därför att köra över 1,5 mål och fina odds finns hos härliga Betsson.

Chile vann Copa América 2014 och lyckades dessutom vinna Copa América Centenario som spelades 2015 för att fira 100-årsjubileet av turneringen. Nu tror vi dock segertåget tar slut och att Colombia istället tar semifinalplatsen. Colombia blev trea i 2015 års turnering och vann mästerskapet 2001.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se