Hem rekar-fotboll champions-league Du är här

Speltips med bästa odds Dortmund – Tottenham 5:e Mars 21:00 Champions League

Efter 0-3 borta mot Tottenham är det ett tufft läge för de tyska serieledarna Dortmund att ta sig till kvartsfinal. Engelsmännen spelade en mycket fin och effektiv fotboll i första matchen på Wembley och nu är det upp till de svartgula att försöka vända matchen på Signal Iduna Park. Klarar tyskarna att ta sig till kvartsfinal vore det en enorm bragd av sällan skådat slag. Avspark är klockan 21:00tisdagskvällen den 5:e mars.

Speltips med odds Dortmund vs Tottenham

Att Tottenham går vidare är det inte många som ifrågasätter med tanke på att laget har 3-0 från första mötet. 1,06 är oddset hos Unibet på att Tottenham går vidare från dubbelmötet. Däremot är det inte alls omöjligt med en hemmaseger för Dortmund. Tyskarna kommer att gå med full fart framåt och satsa på att göra många mål för att sig vidare.

Att Dortmund vinner känns inte alls omöjligt eftersom laget är starka på hemmaplan. Oddset 2,00 är väldigt bra på hemmaseger och spelas därför hos Unibet. Kryss ger 3,60 medan bortaseger för Tottenham ger 3,65. 2,00 är ett alldeles för högt odds på Dortmund med tanke på fördelen av hemmaplan, Tottenhams form och att Spurs inte kommer att jaga en kvittering om Dortmund skulle göra 1-0.

Dortmund – Tottenhamn – Speltips: Betta på många mål

Med ett Dortmund som måste jaga mål kommer det att kunna bli öppningar bakåt som Kane och Eriksen mycket väl kan komma att utnyttja, framförallt med tanke på att Dortmunds båda ordinarie ytterbackar är skadade. Båda lagen har sina styrkor i offensiven och därför känns det högst troligt att bägge lag också gör mål. Därför spelas det att båda lagen gör mål till oddset 1,49, också detta hämtat från Unibet.

Hemmalaget Dortmund

dortmund champions league Källa:talkSPORT

Borussia Dortmund leder visserligen fortfarande Bundesliga men avståndet ner till tvåan Bayern München har krympts rejält och är nu endast tre poäng. Med tanke på att laget under delar av säsongen ledde Bundesliga med över 10 poäng är det orosmoln på himlen hos hemmalaget. Kanske lyckades man vända den negativa trenden genom att vinna helgens match med 3-2 mot Bayer Leverkusen. Innan dess spelades fem matcher utan seger varav 0-3 mot Tottenham i första matchen var det största dråpslaget för Dortmund.

Visst har laget varit skadedrabbat och framförallt har den bästa målskytten Marco Reus saknats. Reus har riktigt bra kvalitéer men är samtidigt väldigt ofta skadad. I senaste matchen mot Leverkusen saknades också den polske världsbacken Piszczek samt amerikanen Pulisic. Reus är förmodligen tillbaka till mötet mot Tottenham men däremot har vänsterbacken Marcel Schmelzer också åkt på en skada. Med båda sina ordinarie ytterbackar borta blir det upp till övriga spelare i laget att vända på steken.

Bortalaget Tottenham

Tottenham CL 5e mars Källa: bilderbeste . com

Tottenham gör nu en bra säsong men som vanligt kommer det ändå inte bli någon titel för Londonklubben. Laget har 3-0 med sig från första mötet men kommer från två raka förluster i ligaspelet. Först bortamatchen mot Burnley där det blev förlust med 1-2 och sedan förlusten mot Chelsea med 0-2. Faktum är att lika bra som Tottenham varit hemma på tillfälliga arenan Wembley i februari, lika svaga har laget varit senaste månaden på bortaplan med fyra raka förluster utanför tryggheten på hemmaplan.

I första mötet hade laget inte Harry Kane på planen men VM:s skytteliga-vinnare är tillbaka och har spelat två matcher i rad. Däremot är det tveksamt om Dele Alli kommer att hinna bli klar till matchstart. Tränare Pochettino har fått kritik för sina senaste uttalanden då han sa att klubben inte hade mentalitet att vinna en titel efter förlusten mot Burnley. Han sa också att det skulle ta mellan 5-10 år innan den mentaliteten var borta, något som knappast glädjer varken fansen eller stjärnspelarna. Blir Kane, Dele Alli och Eriksen kvar efter säsongen?

 

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se