Hem rekar-fotboll champions-league Du är här

Riga FC Malmö FF Kval-Champions League (Returnmatchen) Odds och Speltips

Malmö FF ska kliva ut i Europa för att jaga en plats till kommande Champions League turneringen. Första hindret är ligamästarna från Lettland Riga FC som väntar.

LagOdds
Malmö FF vinner matchen1.30
Oavgjort i Matchen4.75
Riga FC vinner matchen8.00

Inför Matchen Malmö FF – Riga FC

Riga FC är ett lag som vann den lettiska ligan i överlägsen stil, 23 vinster på 27 matcher blev det för Riga FC. Det är även en väldigt ung förening som Malmö FF ställs mot. Klubben bildades så sent som 2015 efter en hopslagning av FC Caramba Riga och Dinamo Riga. Men Riga FC har trots sin korta historia blivit den stora klubben i lettländsk fotboll och man har tre raka ligatitlar. Matcherna kommer att spelas i ett dubbelmöte där Malmö FF inleder på hemmaplan den 7 juli följt av ett returmöte i Lettland 13 juli. Malmö FF kliver in i det här dubbelmötet som stora favoriter och man gör det även inför sin hemmapublik för första gången sedan hösten 2019. För till matchen mot Riga FC så kommer det att tillåtas publik på Eleda Stadion och runt 4 000 åskådare kommer kunna bevittna matchen på arenan.

Vilka är favoriter att vinna matchen?

Malmö FF är väldigt stora favoriter att vinna detta dubbelmöte. För även om Riga FC varit dominerande i den inhemska ligan så håller inte den lettländska fotbollen någon vidare nivå. Den lettländska högsta ligan är rankad 39 i Europa. Allsvenskan är rankad 21a i Europa. Det är alltså med stort favoritskap som Malmö FF kliver ut i sitt Europaäventyr och med förhoppningarna att återigen kunna kvalificera sig till Champions League som laget senast lyckades med säsongen 2015/2016. Ser man till kvaliteten på enskilda spelare så ska matchen mot Riga FC vara en transportsträcka för Malmö FF till den andra kvalrundan.

Spela på matchen Malmö FF mot Riga FC

Malmö är ruskigt stabila på hemmaplan och man förlorar sällan när det vankas match på Eleda stadion. Jag tror Malmö kommer ösa allt framåt från start för att snabbt kunna stänga matchen och sedan få med sig ett så bra resultat som möjligt till returmötet i Lettland. Riga FC har även en svag form på bortaplan vilket gör att Malmö är än större favoriter till att vinna den här matchen.

Som sagt Malmö FF kommer gå för att få med sig ett så bra resultat som möjligt. Detta tror jag även man kommer lyckas man. Man har väldigt mycket skickliga spelare över hela banan men framförallt framåt. Nu kommer man dock få klara sig utan Anders Christiansen som fortfarande är iväg med Danmark på EM-äventyr. Men trots att Christiansen inte är med så har Malmö många spelare som kan avgöra matcher på egen hand. Gör Malmö ett tidigt mål kommer det även öppnas upp stora ytor för dessa skickliga spelare att kunna kontra in mål då Riga FC måste flytta upp sina positioner för att jaga ett bättre resultat inför returmötet.

Malmö FF är ett så pass mycket bättre lag än Riga FC att man ska kunna hålla undan och inte släppa in något mål. Framförallt på hemmaplan där man är starka och nu med publiken i ryggen så tror jag Riga FC kommer få det otroligt svårt att kunna skapa farliga målchanser som ska leda till att Malmö FF kommer släppa in något mål.

Matchinfo

Hemmalag: Riga FC
Bortalag: Malmö FF
Datum: 13 juli
Matchstart: 19:00
Arena: Skonto Stadion, Riga

Malmö FF:s trupp

Målvakter

Namn
Johan Dahlin
Marko Johansson
Melker Ellborg

Backar

Namn
Eric Larsson
Jonas Knudsen
Niklas Moisander
Felix Beijmo
Anel Ahmedhodzic
Lasse Nielsen
Noah Eile
Hugo Andersson
Franz Brorsson

Mittfältare

Namn
Sören Rieks
Oscar Lewicki
Erdal Rakip
Pavle Vagic
Anders Christiansen
Veljko Birmancevic
Bonke Innocent
Peter Gwargis
Aleksander Damnjanovic
Jo Inge Berget
Amel Mujanic
Markus Björkqvist
Patriot Sejdiu
Sebastian Nanasi

Anfallare

Namn
Antonio Colak
Ola Toivonen
Malik Abubakari
Adi Nalic
Amin Sarr

Riga FC:s trupp

Målvakter

Namn
Roberts Ozols
Nils Toms Purins
Ivan Brkic

Backar

Namn
Antons Kurakins
Ritvars Rugins
Armands Petersons
Antonijs Cernomordijs
Milos Cranjanin
Axel Andresson
Robin Gosens

Mittfältare

Namn
Olegs Laizans
Felipe Brisola
Valdimirs Kamess
Gabriel Ramos
Lipe Veloso
Wesley Nata
Edgard Babayan
Mikael Soisalo
Nedeljko Piscevic
Vladislavs Fjodorovs
Marko Djurisic

Anfallare

Namn
Stefan Milosevic
Jean-Baptiste Léo

Var sänds matchen?

Under kvalspelet till europaturneringarna så är det de enskilda lagen som säljer ut sina tv-rättigheter till sina hemmamatcher. Malmö FF har inför matchen mot Riga FC valt att inte sälja rättigheterna till matchen utan kommer själva att sända matchen. Kvalmatchen mot Riga FC kommer därför att sändas på MFF Play Premium. Där kommer Malmö att erbjuda studioprogram som startar 18:00 och sedan sända matchen med start 19:00. För att få tillgång till MFF Play Premium så behöver du antingen ha ett abonnemang som kostar 99kr/månaden alternativt kan du köpa den enskilda matchen för 99 kronor.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
Få 100 kr bonus
 • Omsättningskrav: x 1
 • Snygg hemsida
 • Snabb registrering
18+ | Regler & Villkor gäller | Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. Giltig 60 dagar | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se |
100 kr gratisspel
 • 100 kr gratisspel
 • Inget omsättningskrav
 • Minsta odds 1.40
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% upp till 100 SEK
 • 100% upp till 100 SEK
 • Stort utbud av sportbetting
 • Mängder av livebetting
Gäller endast nya spelare: Bonussumman är 100% av max 100 kr. Måste bekräftas i Pop Up-rutan efter insättning. Insättning samt bonus måste omsättas 3x inom loppet av 60 dagar. 1.80 minimum odds på singelspel eller 1.40 i odds på kombinationsspel. Maximal insats är den initiala bonusen. Vissa spel samt vissa betalningsmetoder är exkluderade. Villkor gäller; 18+
100 kr bonus
 • 100 kr
 • Omsättningskrav: x 8
 • Minsta odds 1.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se