Hem rekar-fotboll champions-league Du är här

HJK vs Malmö FF Kval-Champions League

Malmö FF tog sig förbi det första hindret i Champions League-kvalet när man besegrade FC Riga över två matcher. Men det var inte några insatser som imponerade nämnvärt och nu väntar tuffare motstånd när de finska mästarna HJK står på andra sidan. En helt klart tuffare motståndare där Malmö FF måste steppa upp ett par nivåer från matcherna mot FC Riga för att vinna. Malmö FF kliver även i detta dubbelmöte som favoriter.

FulltidOdds (Unibet)
Malmö FF vinner matchen2.15
Oavgjort i Matchen3.50
HJK vinner matchen3.40

Spela på matchen hos Unibet

Välkomstbonus för nya spelare: Sätt in 100 kr och få 100 kr bonus!

Rangers FC väntar för Malmö FF om man vinner mot HJK

Redan innan matcherna mot HJK har spelats så står det klart att Malmö FF vid avancemang mot HJK kommer att ställas mot Rangers. Ett Rangers som vann den skotska ligan för första gången på tio år. Man gjorde det även på ett imponerande sätt där Rangers vann ligan hela 25 poäng före tvåan rivalen Celtic. Rangers tränas av den förre storspelaren Steven Gerrard och i laget återfinns även den gamle MFF-spelaren Filip Helander. Det blir med andra ord en tuff uppgift för Malmö FF om man skulle ta sig vidare från dubbelmötet mot HJK.

Spela på matchen HJK mot Malmö FF

Malmö FF vinner + under 4.5 mål: Odds 2.43 hos Unibet

Malmö FF måste på hemmaplan gå för en seger och helst ska man göra det med ett resultat som gör att man slipper spela med press på sig i returmötet i Helsingfors. MFF är även ruskigt starka på hemmaplan speciellt bakåt. Detta gör att jag tror Malmö FF kommer vinna matchen men att målen inte kommer rinna iväg. 

Antonio Colak gör mål: Odds 2.60 hos Unibet

Vilken form anfallaren Antonio Colak har hamnat i. Han gör mål på i stort sett allt nu för tiden. Fem raka matcher med mål har det blivit för anfallaren som värvades in till MFF inför säsongen för att just vara den store målskytten. Gjorde båda Malmös mål i första kvalomgången när laget tog sig vidare mot Riga. Han toppar även skytteligan i allsvenskan med sina sju mål och har verkligen hittat rätt på slutet. Mycket av MFF:s anfallsspel går just via Colaks fötter och han kommer få sina chanser mot HJK.

Båda lagen gör mål – JA: Odds 2.30 hos Unibet

Även om Malmö FF är väldigt stabila bakåt på hemmaplan och sällan släpper in mål så tror jag att HJK kommer få sina lägen och det är framåt som HJK är väldigt vassa med flera spetsspelare. Jag tror HJK:s anfallsspel kan vara en obehaglig överraskning för MFF och det gäller att Malmö kan sätta stopp för de teknisk skickliga offensiva spelarna som HJK har. Kollar man på HJK:s matcher man har spelat på bortaplan på senaste tiden så visar det även att man har en styrka i anfallsspelet. Man har på sina 20 senaste bortamatcher gjort i snitt 2.1 mål per match och enbart vid två tillfällen har HJK klivit av en bortamatch utan att ha gjort ett mål framåt.

Matchinfo

Hemmalag: HJK
Bortalag: Malmö FF
Datum: tisdag, 27 juli
Matchstart: 19:00
Arena: Bolt Arena, Helsingfors

Malmö FF:s trupp

Målvakter

Namn
Johan Dahlin
Marko Johansson
Melker Ellborg

Backar

Namn
Eric Larsson
Jonas Knudsen
Niklas Moisander
Felix Beijmo
Anel Ahmedhodzic
Lasse Nielsen
Noah Eile
Hugo Andersson
Franz Brorsson

Mittfältare

Namn
Sören Rieks
Oscar Lewicki
Erdal Rakip
Pavle Vagic
Anders Christiansen
Veljko Birmancevic
Bonke Innocent
Peter Gwargis
Aleksander Damnjanovic
Jo Inge Berget
Amel Mujanic
Markus Björkqvist
Patriot Sejdiu
Sebastian Nanasi

Anfallare

Namn
Antonio Colak
Ola Toivonen
Malik Abubakari
Adi Nalic

HJK:s trupp

Målvakter

Namn
Hugo Keto
Jakob Tannander

Backar

Namn
Markus Halsti
Valtteri Moren
Luis Murillo
Daniel O’Shaughnessy
Janne Saksela
Miro Tenho

Mittfältare

Namn
Sebastian Dahlström
Bubacar Boi Djalo
Jair
Lucas Lingman
Dylan Murnane
Matti Peltola
Atomu Tanaka

Anfallare

Namn
David Browne
Kevin Benissan-Kouassivi
Luis Henrique
Anthony Olusanya
Riku Riski
Roope Riski
Casper Terho
Filip Valencic

Var sänds matchen?

Precis som i matchen mot FC Riga så har Malmö FF själva valt att ha hand om rättigheterna till sina hemmamatcher i Champions League-kvalet. Detta gör att matchen mellan Malmö FF och HJK kommer att sändas på MFF Play Premium. Matchen kostar 99kr att köpa men är du årskortsinnehavare hos Malmö FF eller är medlem i föreningen så ingår matchen i ditt årskort/medlemskap och du kan därmed se matchen gratis på MFF Play Premium.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se