Hem rekar-fotboll champions-league Du är här

Odds | Liverpool – Porto | Tottenham – Manchester City | Kvartsfinal 1| Champions League |

Liverpool mot Porto C. L  Kvartsfinal 1

 

Engelska Liverpool kommer att ta emot Portugisiska Porto hemma på Anfield 9:e april  med avspark kl 21.00 samtidigt som returen i Porto kommer gå av stapeln 8 dagar senare.

Om vi börjar med att ta oss en titt på Liverpool så inledde de årets turnering lite knackigt och lyckades med nöd och näppe ta sig vidare från sin grupp. Gruppen som Liverpool hamnat i var dock en av turneringens tuffaste. Utöver Liverpool bestod den av det franska storlaget Paris Saint Germain, det italienska topplaget Napoli samt serbiska Röda Stjärnan. Liverpool lyckades hamna tvåa i gruppen, på samma poäng som Napoli men med fler gjorda mål. Liverpools facit i gruppspelet blev tre segrar och tre förluster, så deras prestation var långt ifrån perfekt.

Liverpool har stort självförtroende efter sina bragder i Champions Leauge

Liverpool lyckades dock alltså ta sig vidare till åttondelsfinal, och där väntade tyska Bayern München. Den första av de två mötena ägde rum på Anfield. Liverpool fick då endast med sig 0-0 vilket gjorde att det mesta talade för Bayern München inför returen. Liverpool lyckades dock besegra Bayern med 3-1 i denna match. Detta tillsammans med det faktum att de har gått mycket starkt i Premier League i år gör att de kommer stärkta inför mötena mot Porto.

Porto vann sin grupp och tog sig vidare

Porto lyckades i sin tur vinna sin grupp på ett mycket övertygande sätt efter 5 segrar och 1 oavgjord. De ställdes dock inför betydligt lättare motstånd än Liverpool. De lag som gjorde Porto sällskap i gruppen var närmare bestämt tyska Schalke 04, turkiska Galatasaray och ryska Lokomotiv Moskva.

Väl i åttondelsfinal ställdes Porto mot italienska Roma. Den första matchen ägde rum i Rom och Porto åkte där på en 1-2 förlust. De lyckades dock ta revansch i returen på hemmaplan som de vann med 3-1 och tog sig på så sätt vidare.

Eftersom Liverpool hittills stött på tuffare motstånd samtidigt som de spelar i en svårare liga så tippar vi på att dem kommer att gå vinnande ur detta tuffa dubbelmöte.

Tottenham mot Manchester City 10:e April Kvartsfinal 1

I den andra kvartsfinalen som spelas på Onsdag den 10:e April, även här med avspark 21:00, möts de båda engelska lagen Tottenham och Manchester City. Tottenham börjar på hemmaplan  med retur i Manchester. Tottenham tog sig vidare som tvåa i sin grupp som för övrigt bestod av den spanska jätten Barcelona, italienska Inter och holländska PSV Eindhoven.

Väl i åttondelsfinalen ställdes Tottenham mot tyska Dortmund. Tottenham inledde på hemmaplan och krossade Dortmund med hela 3-0. Även i returen blev det vinst för Tottenham med 1-0. Henry Kane har oftast varit på hugget i de allra viktigaste matcherna så att lägg ett bett på honom som målgörare är något man kan tänka över.

Tottenham -city kvartsfinal 1 Källa: belfasttelegraph.co.uk/

Manchester City överlägsna i sin Champions League grupp

I Manchester Citys fall vann de sin grupp i överlägsen stil med 13 poäng, 5 före tvåan Lyon, De övriga lagen i gruppen var ukrainska Sjachtar Donetsk samt tyska Hoffenheim.

Inte heller i åttondelsfinalen hade Manchester City några som helst svårigheter med att ta sig vidare. De ställdes där mot tyska Schalke 04. Den första matchen ägde rum på bortaplan och Manchester City lyckades här vinna med 3-2 trots att de drabbades av ett rött kort på Nicolás Otamendi i den 68:e spelminuten.

I returen pulveriserade City sedan Schalke med hela 7-0! City leder dessutom Premier League och har imponerat på alla fronter i år. Vårt val blir därför att Manchester City blir det lag som lyckas ta sig vidare, framför allt eftersom Tottenham även drabbats av en hel del skador. Kanske kommer även  Sergio Agüero gör mål igen. Du hittar odds på  2.28 hos Mr Green!

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se