Hem rekar-fotboll champions-league Du är här

Förutsättningarna inför kvartsfinalerna i Champions League

Champions League

Nu har vi kommit till ett avgörande skede i Champions League, vilka lag ska få spela semifinal och vilka åker ut? Vi har tagit tempen på kvällens matcher, här har du förutsättningarna!

Leicester vs Atletico Madrid

Skrällaget Leicester har inte lyckats svara upp på fjolårets gigantiska bragd i Premier League när man mot alla odds gick och vann ligan. Efter en minst sagt kämpig start med hot om nedflyttning fick Claudio Ranieri till slut gå. Efterträdaren Craig Shakespeare har dock lyckats vända skutan och nu ligger de på en stabil mittenplacering.

I Champions League lottas man i en relativt enkel grupp. Det blev avancemang och där väntade Sevilla, som slogs ut. Första mötet mot Atletico slutade med knapp förlust 1-0, men om sanningen ska fram kunde siffrorna varit större. Atletico dominerade fullständigt och Leicester hade faktiskt inte ett skott på mål.

Inför kvällens match har Shakeaspeare lite att fundera på i backlinjen. Lagkaptenen Wes Morgan har dragits med skador och är osäker på spel, detsamma gäller Benalouane. Därtill saknas även avstängde Robert Huth samt anfallaren Slimani.

I Atletico Madrid är det desto lugnare, man har inga betydande skador som stör. Tvärtom har man fått tillbaka trion Gaitan, Tiago och Kevin Gameiro. Formen är god och spelarna är utvilade efter den senaste tidens rotation. Med det sagt bör de gå vidare ganska komfortabelt även om Leicester i vanlig ordning kommer kriga på.

Real Madrid vs Bayern

Givetvis är det här kvällens hetaste match, det är inget tvivel om det. Förutsättningarna är enkla: FC Bayern måste vända på steken genom att vinna matchen och göra minst tre mål. Nu är superviktige Robert Lewandowski tillbaka i laget efter en period med skador. Han blir såklart en nyckel i Bayerns jakt på revansch.

Tränare Carlo Ancelotti har dock rejäla bekymmer med försvaret då Javi Martinez är avstängd samtidigt som både Hummels och Boateng är osäkra på spel. De två sistnämnda har inte tränat ordentligt den senaste tiden, men av rapporterna att döma tros de starta oavsett. Frågan är dock vilken fysisk status de har just nu…

Formmässigt finns det frågetecken för var Bayern står. Resultatraden de senaste fem matcherna lyder: vinst, förlust, vinst, förlust och oavgjort.

Real Madrid har såklart ett bättre utgångsläge, inte bara med tanke på att de har en 2-1-ledning att gå på, utan också för att laget är i bättre form samt att skadeläget ser ljusare ut. Bortsett från långtidsskadade Pepe och Varane är det bara Gareth Bale som missar matchen. Det behöver dock inte vara ett alltför stort tapp då ersättaren Isco varit fenomenal.

Spela på Champions League hos SuperLenny