Hem rekar-fotboll Du är här

Champions League Final Liverpool – Tottenham |1:a Juni| Madrid, Spanien.

Hade någon sagt i augusti att Liverpool och Tottenham skulle spela final i Champions League hade nog de flesta milt sagt vågat ifrågasätta det uttalandet. Efter två osannolika resor i Europas toppfotboll är det dock så att Liverpool och Tottenham åker till Madrid för att göra upp om titeln som Europas bästa klubblag. Liverpool är favoriter men räkna med ett motiverat Tottenham som spelar sin första final i Champions League någonsin. Mohamed Salah mot Harry Kane, vem drar längsta strået och vilket lag får lyfta pokalen? Den 1:a Juni får vi svaret då dessa två lag drabbar samman på Wanda Metropolitano i Madrid, Spanien. Avspark sker Kl. 21:00

Odds och speltips Champions League-finalen

Hur motiverar spelexperterna

Liverpool är favoriter enligt oddsen men vi tror på Tottenham. De spelar sin första final någonsin och lär vara motiverade. Det känns dock något osäkert om de kommer att vinna under ordinarie tid eller om vi får se avgörandet under förlängning och eventuella straffar. Därför spelar vi Tottenham som laget som får lyfta pokalen. Det kommer att bli en tillknäppt tillställning mellan två jämna lag som känner varandra. Räkna därför inte med någon målfest utan under 2,5 mål känns långt ifrån osannolikt. Men att Harry Kane gör mål står skrivet i stjärnorna.

Liverpools väg till finalen

Liverpool gör sin andra raka final men frågan är om inte vägen dit 2018/19 har varit ännu svårare än under fjolåret. I gruppspelet säkrades slutspelsplatsen inte förrens i sista omgången tack vare seger mot Napoli. Det var på italienarnas bekostnad man tog sig vidare medan PSG vann gruppen som också innehöll Röda Stjärnan som kom fyra.

Som grupptvåa lottades Liverpool mot Bayern München i åttondelsfinalen och efter 0-0 hemma i första matchen stod Klopps mannar för en imponerande insats i München och vann med klara 3-1. I kvartsfinalen drog ”The Reds” drömlotten och fick FC Porto som motstånd. Det blev seger i bägge matcherna och totalt 6-1 och avancemang till semifinal, men där väntade tuffare motstånd i form av FC Barcelona. Efter förlust med 0-3 borta stod Liveprool för en smått osannolik vändning på hemmaplan när man lyckades vinna med hela 4-0 och därmed säkra finalplatsen på ett makalöst sätt som satte eko i fotbollsvärlden.

Tottenhams väg till finalen

Spurs har minst sagt haft marginalerna med sig under säsongens Champions League. I gruppspelet ställdes laget mot Inter, FC Barcelona och PSV. Inför sista gruppspelsmatchen behövde Tottenham poäng borta mot ”Barca” för att ta sig vidare och efter 1-1 var avancemanget ett faktum. Det blev även för Spurs tyskt motstånd i åttondelsfinalen när Dortmund väntade. Tottenham visade upp en löjlig effektivitet och vann med 3-0 hemma i första matchen och 1-0 borta i returmötet. I kvartsfinalen var det förhandsfavoriten Manchester City som stod för motståndet och efter seger med 1-0 hemma väntade en osannolik bortamatch i Manchester. Tottenham förlorade med 4-3 men tog sig vidare på fler gjorda bortamål. Det satt dock väldigt långt inne då City hade ett mål inne på tilläggstid som blev bortdömd på grund av VAR.
 I semifinalen mot Ajax var Spurs i spelmässigt underläge största delen av de två matcherna och när en halvlek återstod av dubbelmötet hade Ajax den totala ledningen med 3-0. Men tack vare tre mål i andra halvlek – varav det sista i matchens sista sekunder – var den ofattbara vändningen ett faktum och Spurs spelar nu sin första final någonsin i Champions League.
[casino typ=top3 style=hannes ids=83,15]

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se