Hem rekar-fotboll Du är här

Celta de Vigo – FC Barcelona

Dag: Onsdagen den 23:e September

Tid: 20.00

Plats: Municipal de Balaidos, Spanien

 

Omgång fem i La Liga och Celta de Vigo tar emot ligaledaren och de regerande mästarna FC Barcelona på sin hemmaplan Municipal de Balaidos. Det blir ett toppmöte redan så här tidigt i serien, i alla fall om man ska kolla enligt tabellen. FC Barcelona ligger etta i tabellen med sina tolv på fyra matcher, Celta de Vigo som i somras värvade in John Guidetti ligger på en delad andraplats med Real Madrid och Villareal på tio poäng.

Celta de Vigo har startat bra och har tio poäng på fyra spelade matcher. John Guidetti som värvades in från Manchester City till Celta de Vigo denna sommar har fått nöja sig med att nöta bänk en hel del och har endast fått spela 68 minuter i ligan. Inte den start som han ville ha i sin nya klubb, då han gjorde några mål i de vänskapsmatcher han var med i på försäsongen. Celta de Vigos senaste match i ligan var mot de regerande Europa League vinnarna Sevilla som förövrigt ligger sist i La Liga. Den matchen vann Celta de Vigo med 2-1 och målen gjordes av Nolito och Daniel Wass. Den interna skytteligan leds av Nolito som bara är ett mål från Cristian Ronaldo i den totala skytteligan för La Liga. På Celta de Vigos skadelista hittar vi Rubén Blanco som har fått axeln ur led, Jonny Castro är också avstängd efter att ha dragit på sig ett rött kort i förra matchen.

FC Barcelona som har inlett den här säsongen fläckfritt har vunnit alla sina matcher är ensamma ledare med detta. De har dock inte gjort så mycket mål för att vara FC Barcelona, då man har gjort åtta mål på fyra matcher. Tres amigos har inte riktigt kommit igång den här säsongen, så grymma som dom var förra året. FC Barcelonas senaste match var mot Levante och då vann man med 4-1, Lionel Messi var då tvåmålsskytt. Något som är värt att tillägga var att Lionel Messi missade en straff och satte en lite tidigare i matchen, Lionel Messi har på tolv straffar missat sex stycken och suttit sex. Lionel Messi leder också den interna skytteligan och har tre fullträffar på sitt konto den här säsongen. FC Barcelona har på sin skadelista har vi Rafinha, Thomas Vermaelen, Claudio Bravo och Douglas Pereira. Aleix Vidal och Arda Turan får inte spela på grund av transferförbudet.

Förra året när de båda lagen möttes så blev det delad pott, Celta de Vigo vann en match och FC Barcelona vann den andra. Båda matcherna slutade med 1-0. FC Barcelonas mål gjordes utav Jeremy Mathieu och han assisterades av Barcelona-ikonen Xavi som nu har lämnat klubben. Joaquin Larrivey gjorde Celta de Vigos mål och blev assisterad av den bäste spelaren i laget denna säsong, Nolito.

Vårt speltips:

Även om Celta de Vigo har börjat den här säsongen bra så tror jag att FC Barcelona är för starka. Att FC Barcelona vinner har ett odds på 1.52 på Unibet. Celta de Vigo har heller inte mött några bra lag här i säsongsinledningen, man har mött ett Sevilla som ligger sist i tabellen och de var de svåraste motståndet enligt mig. Förra säsongen var det få mål båda matcherna och det tror jag det blir även det blir i denna match, under 2,5 mål ger ett odds på 2,65 gånger pengarna. Jag tror att Barcelona kommer att göra två mål och inte släppa in något. Korrekt resultat 0-2 ger odds på 11,50 och det är ett väldigt bra odds. Att bortalaget FC Barcelona vinner utan att släppa in mål har ett odds på 3,15 gånger pengarna på Unibet. FC Barcelona får ju ofta med sig straffar och att dom gör mål på straff har ett odds på 6,00 gånger pengarna.

andrestunezfcbarcelonavrcceltadevigoenlk3x9dm1nl_5157061fddf2b32001a996a4

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se