Hem rekar-fotboll Du är här

Bundesliga: Viktiga poäng på spel denna fredag

Peter Stöger tar sitt nya lag och besöker för första gången sedan december månad sin gamla hemmaarena RheinEnergieStadion när Borussia Dortmund nu ikväll reser till Köln i den första matchen av den 21:a omgången av Bundesliga.

Toto2 Screenshot

FC Köln har fram tills nyligen långa stunder varit uträknade och avsågade i den tyska högstaligan. Det dröjde bland annat ett antal matcher innan de ens kunde ta sin första trepoängare denna säsongen. Inför kvällens match ligger de visserligen fortfarande på jumboposition, men resultaten har äntligen börjat gå deras väg och nu har de för första gången på länge känning på de övre platserna i tabellen. I skrivande stund har de 13 poäng och det är 7 poäng upp till 15:e plats och säker mark. Kalenderåret 2018 har inletts på nästan bästa möjliga vis med två segrar och en oavgjord på de tre första matcherna och nog finns det hopp om att plocka ytterligare poäng när de nu ska ställas mot ett formsvagt Borussia Dortmund.

Dock får de försöka klara detta utan Leonardo Bittencourt, Tim Handwerker, Marcel Risse och Lukas Klünter som alla missar matchen på grund av skador och avstängningar.

Batshuayi har stor press på sig att leverera

Borussia Dortmund har gått väldigt knackigt denna säsong, både på och utanför planen. Det har bland annat varit både tränarbyten och spelare som visat upp dålig disciplin som har gjort att laget inte riktigt kunnat hamna i någon vidare harmoni och detta har visat sig på planen och resultaten. Deras tre första matcher på 2018 har inte varit särskilt lyckade och facit för januari blev tre oavgjorda resultat mot motstånd som de i vanliga fall inte ska ha några problem med att vinna komfortabelt över.

Det ska bli spännande att se vad inlånade Michy Batshuayi kan bidra med nu när Pierre-Emerick Aubameyang slutligen fått sin vilja igenom och anslutit till Arsenal. Det blir stora skor att fylla för Batshuayi som ju fått spela andrafiol under sin tid i Chelsea, men han borde passa in bra i ett fartfyllt och fröjdigt Dortmund som måste börja ta trepoängare om de ska ha möjlighet på en Champions League-plats när säsongen är över. Just nu ligger de på en 6:e plats och har 5 andra lag som konkurrerar om de tre resterande Champions League-platserna. Överlägsna serieledarna Bayern München lär nämligen inte tappa greppet om sin.

Borussia Dortmund dras dock med skador på en hel del spelare som i vanliga fall hade tagit en startplats i laget. På skadelistan återfinns Andriy Yarmolenko, Marco Reus, Marcel Schmelzer, Sebastian Rode, Maximilian Philipp och Erik Durm.

Hämta bonus här

Detta gör att lagen kan ställa upp med följande startelvor:

Köln: Horn; Hector, Heintz, Mere, Sörensen; Jojic, Özcan, Höger, Clemens; Terodde, Zoller.

Borussia Dortmund: Bürki; Piszczek, Sokratis, Toprak, Guerreiro; Kagawa, Weigl, Götze; Pulisic, Batshuayi, Sancho.

Skulle du vilja spela på matchen mellan FC Köln – Borussia Dortmund eller någon av de andra matcherna som spelas under fredagen så rekommenderar vi dig att göra det hos Toto2, som just nu erbjuder en härlig välkomstbonus till sina nya spelare. Du får ta del av en oddsbonus på 100 % upp till 500 kronor när du blir medlem.