Hem rekar-fotboll Du är här

Bournemouth – Everton

Dag: lördag den 28/11 – 2015

Tid: 16.00

Plats: Vitality Stadium, Bournemouth

Bournemouth som är i en väldigt dålig trend spelmässigt och man har tappat poäng i flera matcher i rad och börjar bli i behov av poäng. Man ligger på plats nummer 19 i tabellen och det innebär alltså att man ligger näst sist i Premier League för tillfället. Everton hade en negativ trend mot några av topplagen för några omgångar sedan, men börjar gå bra igen i ligaspelet. Man har haft flera klara segrar det senaste med flera måls marginal. Bägge lagen är i behov av poäng Everton för att haka på toppen och Bournemouth för att komma upp på säker mark.

Bournemouths senaste match mot Swansea var hyfsat bra, Swansea är ett svårspelat lag och man lyckades kryssa med ett slutresultat på 2-2. Bournemouths mål gjordes av King och Gosling. Innan dess har man torskat fyra matcher på raken. Mot bland annat Newcastle som är en annan bottenkonkurrent och det är alltid viktigt att ta poäng mot konkurrenterna som ligger i bottenträsket annars blir det svårt att komma ur det.

På skadelistan återfinns bland annat Callum Wilson som bidrog med hela fem mål på sju matcher, extra tråkigt att han åkte på en korsbandsskada. Elphick och Gradel är även dem skadade. Man har rätt många frågetecken inför matchen bland annat Artur Boruc som har lite problem med ljumskarna, men borde vara spelklar.

Lagets interna skytteliga toppas av Callum Wilson, men han är som sagt skadad. Man har ingen riktig målskytt sen Wilson blev skadad och det saknar man. Gosling, Ritchie och Murray är tre spelare som har gjort två mål vardera. Man har inte gjort alls många mål framåt sen Wilson försvann.

Evertons senaste match var mot jumbon Aston Villa och den matchen tog man hem hur enkelt som helst. Man ledde matchen med 3-0 i halvtid och för målskyttet stod Ross Barkley för två stycken och Romelu Lukaku för två. Everton som har sett emellertid riktigt vassa ut kan skapa oreda för många lag även fast man inte kommer att vara med och utmana om titeln. Everton ligger på en sjundeplats i den jämna övre halvan av tabellen.

Oviedo, Jagielka och Browning finns inte med till matchen. Jagielka är givetvis ett stort avbräck för truppen då han är en av Englands bästa mittbackar, men i år har Stones klivit fram väldigt bra och håller koll på sin backlinje galant.

I interna skytteligan är Romelu Lukaku på en första plats och ligger även tvåa i totala skytteligan efter Vardy i Leicester. Han har gjort nio mål hittills och mer kommer det bli garanterat. Ross Barkley har även han varit väldigt het och har stått för fem mål hittills. Arouna Koné har även han varit väldigt produktiv framåt och gjort fem stycken mål. Everton är ett lag som gjort mycket mål överlag i år och även visat sig kompakta bakåt.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det här är en match som Everton borde ta hem relativt enkelt. Utan sin stjärna Callum Wilson är inte Bournemouth alls det hotet som de kunde vara i början av säsongen. Dessutom känns Everton väldigt vassa för tillfället. Everton har hela 2,40 pengarna och det känns som ett väldigt solklart och säkert bett. Grymt odds på en så stor favorit. Everton har gjort hela elva mål på tre matcher och vi tror även att det kommer rinna på med mål den här gången. Ett till speltips är över 2,5 mål och den känns också rätt given att den går in. Potentiella målskyttar är framförallt antingen Lukaku eller Barkley i Everton. I Bournemouth är det framförallt Gosling och Murray som är favoriter till att bli målskyttar. Men vi tror att det bara är ett lag som kommer att göra mål den här matchen och det är Everton. Matchen kommer sluta med en 3-0 vinst till Everton och det ger 26,0 pengarna.

arouna-kone

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se