Hem rekar-fotboll Du är här

Bournemouth – Crystal Palace

Dag: lördag den 26/12 – 2015

Tid: 16.00

Plats: Vitality Stadium, Bournemouth

Ett spännande möte väntar på Boxing Day, när Crystal Palace besöker Bournemouth som har visat en fin form på slutet. Bournemouth som för tillfället ligger på en fjortonde plats i tabellen har ett bra läge att klättra lite i tabellen vid vinst. I sin senaste match slog man West Bromwich och det var en riktigt viktig match att vinna för laget. Crystal Palace i sin tur ligger på en sjätteplats i den jämna tabelltoppen. Man vann senast mot Stoke på bortaplan och det är alltid en svårspelad bortamatch. Crystal Palace har även dem en ruggigt bra form och det ska bli intressant att se matchen på lördag!

Bournemouth hade lite tur i matchen senast mot formstarka West Bromwich. Dock så fick West Bromwich ett tidigt rött kort och Bournemouth tog över matchen ganska lätt. Segern satt ändå hårt inne och det tog till minut 87 innan det förlösande målet kom på straff. 2-1 till Bournemouth skrevs slutsiffrorna till. Som sagt laget är i en bra form och man har haft flera bra matcher bakom sig som segrarna mot Chelsea och Manchester United. Man har även vunnit tre matcher i rad och det är viktigt så man slipper bottenträsket.

Man har flera namn på skadelistan och viktiga Callum Wilson saknas sen länge, han började säsongen grymt lovande innan han åkte på en korsbandsskada. Stanislas och King har bägge skador i baksida lår och blir borta några veckor.

Callum Wilson är laget bästa målskytt och står på fem mål, trots det hann han bara spela sju matcher innan han åkte på sin korsbandsskada. Utöver dessa fem mål är målskyttet ganska utspritt på flera spelare. Tre mål var som är näst bäst efter Wilson, har bland annat Murray och Stanislas gjort och det är nog störst chans att Murray gör mål mot Crystal Palace också. Matt Ritchie har dock varit lagets bästa spelare och bland annat Manchester United sägs vara ute efter honom. Ritchie har varit riktigt bra på att hota framåt för Bournemouth och är enormt viktig för laget.

Crystal Palace tog en skön seger mot Stoke på bortaplan förra omgången med 1-2. Även den seger satt långt inne och det var först i minut 88 som man gjorde det viktiga 1-2 målet genom Lee Chung – Yong. Stoke ägde faktiskt större delen av matchen och resultaten var inte helt rättvist. Men återigen ett lag som befinner sig högt i tabellen har ofta en hel del tur med sig. Man har tagit poäng i flera matcher i rad och det var ett tag sen man förlorade. Man släpper in få mål och det är en anledning varför man är i det läget som man är i tabellen.

En av lagets viktigaste spelare Yohan Cabaye missar förmodligen mötet på lördagen, då han har åkt på en hälskada. Det finns även tre spelare som är frågetecken innan matchen och det är Wickham, Jedinak och Sako. Det återstår att se vilka som blir spelklara till matchen mot Bournemouth.

Lagets bästa målskytt för säsongen är Yohan Cabaye som står på fem mål, men som sagt kommer han inte medverka i lördagens match. Bolasie har gjort näst mål efter Cabaye och han är oerhört viktig för lagets offensiv, han står på fyra mål. Det är lite som i Bournemouth, man har ingen riktig målskytt som kliver fram och gör jättemånga mål utan det är rätt utspritt på målskyttarna. Exempelvis har lagets backar nästan gjort fler mål än lagets anfallare tillsammans, men det har ändå gått bra för Crystal Palace i år och man får fortsätta på den vägen. Då är det inte fullt omöjligt att nå åtminstone en Europa League plats och det skulle också gå att komma på en Champions League plats om man fortsätter prestera, men det blir nog svårt.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det är faktiskt en rätt svår match att tippa på förhand, eftersom bägge lagen har en bra form för tillfället. Crystal Palace har dock mött hyfsat lätta lag den senaste tiden, medan Bournemouth mött bland annat Manchester United (som dock inte varit bra), men de väger ändå tyngre än att slå Newcastle etc som Crystal Palace har gjort. Jag tror att ett oavgjort resultat är fullt möjligt, men samtidigt har Crystal Palace en helt annan spets och borde ändå ses som favoriter. X2 kommer det förmodligen bli i alla fall, det är jag nästan säker på. Jag tror dock att Crystal Palace kommer vinna (det ger 3,0 pengarna) med 1-2(det ger 12,0 pengarna) och det är bara för att man har en starkare trupp. Matchen är dessutom livsviktig för att Crystal Palace ska hänga med lagen i toppen och därför tror jag man kommer vara extra laddade! Ett helt säkert bet är att det blir över 2,5 mål i matchen och det ger 2,0 pengarna. Varför jag tror att det kommer bli över 2,5 mål, är att Bournemouth har viss tendens att släppa in många mål, men har dessutom gjort en del och Crystal Palace har ändå visat helt okej målform nu på slutet. Om man ska tippa en målskytt i bägge lagen skulle jag säga att man väljer Murray i Bournemouth eller så väljer man Bolasie eller Zaha i Crystal Palace. Det säkra bettet i denna match är i alla fall över 2,5 mål och X2!

Murre