Hem rekar-fotboll Du är här

Borussia Mönchengladbach – Augsburg

Datum: onsdag den 23/9-2015

Tid: 20.00

Plats: Borussia – Park, Mönchengladbach

 

Två bottenlag som ska göra upp om viktiga poäng. Gladbach som har en ny tränare nu när Lucien Favre avgick. Man har fem raka förluster och är jumbo dessutom förlorade man i Champions League senast och varken resultatet eller spelet har gått vägen hittills. Augsburg kommer från sin första vinst och fjärde poäng i årets Bundesliga. Det är väldigt konstigt att man ligger i dessa tabellägen om man ser vart lagen hamnade förra året när det var slut. Gladbach kom på tredjeplats och Augsburg på en femteplats därför är detta bottenmöte extra konstigt. Gladbach måste börja ta poäng nu annars kan avståndet upp till säker mark växa fort. Augsburg ligger också risigt till men de vet i alla fall hur det känns att gå segrande ur en match i år.

Mönchengladbach säsong hittills har varit katastrof. Man har tappat spelare som Kruse som gjorde en massa poäng förra året och man tappade även den tyske landslagsmannen Christopher Kramer som går till Leverkusen. Man har haft svårt att täppa igen hålen efter dessa spelare som höjde laget markant. Svenske Branimir Hrgota spelar i Gladbach och nu när det går dåligt så kanske han får chansen snart och när man bara har gjort två mål på fem matcher så ligger det nog inte alls lika långt borta för Hrgota att få starta en match. Man har även en till svensk i laget på vänsterbacken där Oscar Wendt spelar som hade en riktigt bra säsong ifjol. Hela laget behöver höja sig för att man ska klättra i tabellen och kanske redan nu släppa fokus från Champions League för att istället börja vinna matcher i Tyskland. Gladbach har flera namnkunniga spelare som kommer att komma igång. Dortmund hade också en katastrofal inledning förra året och kom ändå sjua i tabellen och det är inte omöjligt att Gladbach kan klättra någonstans i den trakten. De har redan nu sabbat sina chanser för att komma högre upp i alla fall. Ända frågetecknen som brukar starta till matchen är Jantschke och Dahoud.

Augsburg som har förra årets målkung Raúl Bobadilla på skadelistan och nu är det även ett litet frågetecken på Esswein som leder den interna skytteligan. Även detta lag har haft en tuff inledning och man har även hunnit med att förlora mot Athletic Bilbao i Europa League. Frågan är om det är Europa spelet som har satt lite problem i dessa lag eftersom att de här lagen inte är lika rutinerade som exempelvis Leverkusen, Bayern München och Schalke i Europa spelet. Hur som helst måste man komma igen och det kan nog vart en rejäl nytändning nu när man vann senast. Vi har sett förut att man kan ha svårt att just vinna den första matchen för att det sedan ska släppa och då har man kommit in i det. Augsburg är favoriter på onsdag inget snack om saken för Gladbach har inte bevisat mycket den här säsongen. Förra matchen lagen emellan slutade 3-1 till Augsburg.

Vårt Speltips:

Det är en svår match att tippa och det ser man på oddsen också. Gladbach vinst ger 2.10 pengarna och Augsburg vinst ger 3,60 pengarna på Bet365. Vi skulle säga att Augsburg är något favorittippade eftersom man kommer från en seger nu senast. Inget av lagen har gjort många mål i upptakten och under 2,5 mål är möjligt och skulle ge 1,85. Matchen skulle mycket väl kunna sluta 0-0 men tror att Augsburg drar det längsta strået och tar hem matchen. Samtid har Gladbach hemmaplan och vändningen kan komma med den nya tränaren som kan föra in mycket energi i laget. Det blir en rafflande match för att undvika bottenträsket som bägge lagen nu befinner sig i.

Augsburg