Hem rekar-fotboll Du är här

Blir det nytt målkalas i DfB Pokal ikväll?

Ny dag vilket innebär nya kvartsfinaler i den tyska cupen. Gårdagens möten innehöll många mål och bjöd på fin underhållning och vi hoppas så klart att detta håller i sig även i dagens möte mellan Schalke 04 och Wolfsburg.

SverigeKronan logga

Två lag på jakt efter glädjeämnen

Denna match kommer att handla om att skaffa sig positiva tongångar inför den kvarvarande delen av säsongen för båda lagen. Efter en grym start på säsongen har nu Schalke 04 tappat lite efter vinteruppehållet och på de första fyra matcherna efter uppehållet lyckades de bara skrapa ihop 4 poäng.

Allt började med att supertalangen Leon Goretzka under just vinteruppehållet bestämde sig för att skriva på för Bayern München och därmed lämna på fri transfer efter säsongen. Detta var så klart något som inte var speciellt populärt hos supportrarna och laget har inte riktigt varit detsamma sedan dess. Resultaten har varit undermåliga och med tanke på att även Max Meyers kontrakt går ut i sommar, kan även han komma att lämna klubben på fri transfer efter säsongen.

Denna turbulens inom klubben har även visat sig på planen och förra helgen åkte laget på en schockförlust mot bottenlaget Werder Bremen efter att ha släppt in mål i den 92:a minuten. Detta ledde i sin tur att Schalke trillade ner på en 5:e plats i ligan och de måste se till att komma upp på hästen snabbt igen då det är en oerhört hård kamp om Europaplatserna i denna säsongs Bundesliga.

På vägen till kvällens kvartsfinal har ”Die Knappen” slagit ut BFC Dynamo, Wehen samt FC Köln och nu är siktet givetvis inställt på semifinalerna.

Gästande Wolfsburg genomgår en ganska medioker säsong och ligger för närvarande på en 13:e plats i ligan med 24 inspelade poäng, vilket gör att de är farligt nära nedflyttningsplatserna. Den Volkswagen-sponsrade klubben spelade 1-1 mot nykomlingarna Stuttgart i lördags vilket så klart inte ger någon vidare boost för självförtroendet.

Men nu är det ny match ikväll och en ny möjlighet att försöka vända på skutan när de grönklädda ska försöka besegra Schalke 04 och avancera till semifinal. De lär åtminstone göra allt som står i deras makt för att försöka ta sig så långt som möjligt i cupen för att ha något att glädja sig över när säsongen ska summeras.

Hämta din välkomstbonus här

 

Vill du spela på detta kvartsfinalmöte mellan Schalke 04 och Wolfsburg i DfB Pokal eller någon av de andra matcherna som spelas denna tisdag så rekommenderar vi dig att besöka Sverigekronan. Sverigekronan erbjuder alla sina nyregistrerade medlemmar på hemsidan en fet välkomstbonus på hela 125 % upp till 1250 kronor. Bli medlem nu och ta del av välkomstbonusen så får du en grym start på ditt spelande!