Hem rekar-fotboll Du är här

Bettingtips West Bromwich – Everton 28/9

Datum: Måndag, 28/9

Tid: 21:00

Plats: The Hawthorns, West Bromwich

Då var det dags för mötet mellan West Bromwich och Everton i Premier League, denna match avgörs på West Broms hemmaarena The Hawthorns. Båda lagen har med sig 2 vinster fram till att den sjunde omgången ska spelas, Everton har dock en mer lika-match vilket ger dom 9 poäng medans West Brom ligger på 8 poäng. Placeringsmässigt är det dock ett lite större hopp i tabellen då Everton ligger i toppskiktet, på en sjätte plats och West Brom ligger lite längre ner i fältet på en tolfte placering.

West Bromwich hade en tuff första omgång, där dom spelade mot nuvarande tabell ledaren Manchester City, vilket slutade i en 3-0 förlust för West Brom. Det var inte förens i omgång 4 då dom mötte Stoke som dom lyckades plocka hem en 1-0 seger. Därefter så har dom inte förlorat en match dock har dom spelat 0-0 mot Southhampton och i förra helgens match vann dom mot Aston Villa på bortaplan, där anfallaren Saido Berahino lyckades föra laget till en 1-0 seger, i den annars så ganska händelselösa matchen.

Ett lag som haft en ganska bra start på Premier League har varit Everton, dom har endast förlorat en match på deras 6 spelade matcher. Ett klart godkänt resultat, men Everton har dock inte mött något av topplagen ännu förutom Manchester City vilket resulterade i lagets enda förlust, en match som på Evertons hemmaplan slutade 2-0 till Citys fördel. Senaste matchen Everton spelade var mot Swansea på bortaplan då blev resultatet ett inte jätte oväntat x, alltså en av flera lika-matcher som laget spelat, matchen i sin korthet var ganska händelserik och helt mållös.

Senaste gången lagen mötte varandra slutade det oavgjort när klockan slog 90 minuter, den matchen spelades i januari, och om man går tillbaka till matchen innan dess så avgjordes denna i september och där plockade Everton hem en 2-0 vinst. Om man kollar tillbaka på statistiken så har inte West Brom plockat en enda vinst på de senaste 5 Premier League matcherna mot Everton. På måndag får vi reda på om West Brom tänker ändra på detta inför hemmapubliken på ” The Hawthorns” arena.

Everton har en avstängd spelare i form av anfallaren Kevin Mirallas som drog på sig ett rött kort i matchen mot Swansea. Även lagets stjärnförsvarare Leighton Baines kommer inte medverka i måndagens match, då han i Engelska cupen ådragit sig en knäskada som han opererats för, vilket har tvingat honom till ett par månaders speluppehåll. Även försvararen John Stones är ett frågetecken inför matchen mot West Brom. West Brom har för tillfället inga uppmärksammade allvarligare skador i laget.

Vårt speltips:

Odds från Bet365.

Måndags matchen ser ut att kunna bli en rysare där egentligen vad som helst skulle kunna hända. Everton har på pappret en liten fördel men och andra sidan så har Everton avstängningar och skador i laget. Evertons odds ligger enligt Bet365 på 2.50 och är enligt spelsidorna favoriterna i denna match. Jag håller med oddsen och tror att Everton har ett litet övertag i matchen, men om West Brom får allt att funka på måndag så skulle det lika gärna kunna bli en vinst för dem. Oddsen på en vinst till West Brom är 3.10. Kom ihåg att West Brom är nu hungriga efter en vinst och har potential att kunna plocka hem denna match. Men detta är fotboll och det skiljer faktiskt bara ett poäng mellan lagen så vad som helst kan hända. Om man ska ”gambla” lite så skulle jag sätta mina pengar på en lika-match, där resultatet slutar 1-1, oddsen för att matchen slutar lika vid full tid är 3.30.

WBA_v_Everton_logo