Hem rekar-fotboll Du är här

Bethard värvar Zlatan Ibrahimovic i århundradets affär!

Vilken supermåndag detta blev! Mitt i de avslagna träningslandskamperna har en riktig transferbomb slagit ned mitt bland oss. Bethard har genomfört den största värvningen genom tiderna inom spelbranschen, vilket VD och grundare Erik Skarp kan bekräfta i en exklusiv intervju med Betting.se.

bethard winners dare more

Ända sedan uppstarten har Bethard haft ett uttalat mål, och det är att bli ett ledande spelbolag. Detta är också något som de är på god väg att bli när de nu verkligen storsatsar med att plocka in Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic. Sedan tidigare har Bethard haft skådespelaren Dragomir Mrsic som ansikte utåt och nu står det alltså klart att han får fint sällskap i form av Ibrahimovic. Bethards VD och grundare Erik Skarp har deltagit i en omfattande intervju med Betting.se där han bland annat konstaterar att Zlatan blir en viktig pusselbit i jakten på de stora bolagen.

”Zlatan vill förknippas med oss”

– Vi bygger ett sportbetting bolag och jag vill understryka att det är just ett bettingbolag som vi vill vara. För oss är allt annat sekundärt. Betting är det vi kan, det är vår bakgrund och det är vad Zlatan vill förknippas med. Det är också där målsättningen ligger, vi vill utmana de stora drakarna och det är också en position vi älskar, att slå underifrån. Det kommer att ta tid, men det är också tid som är vår edge eftersom att vi jobbar hårdare och mer långsiktigt än de vi tävlar mot. De är alla på börsen och spenderar massor av tid på kvartalsrapporter medan vi bara fokuserar på bolagsutveckling. Där är det skönt att ha med sig en vinnare som Zlatan som kommer från exakt samma skola. Med honom får vi ytterligare en dimension att verkligen våga tro på det omöjliga och det är något som betyder oerhört mycket för de människor som arbetar med detta dagligen, säger Erik Skarp.

Skarp berättar även att Bethard, till skillnad från de andra spelbolagen, vill göra något annorlunda med sitt varumärke.

– I vår bransch finns det massvis med ambassadörer vilket skapar förvirring om vilken person som är kopplat till vilket varumärke. Vi ville inte göra samma resa utan snarare koppla sammans den bästa personen med Bethard. Det fanns bara en som vi ansåg vara världens största vinnare och samtidigt delar berättelsen och den resan vi har framför oss. En som vågar ta utmaningen på riktigt och det var Zlatan, utvecklar Erik.

Hemligheten bakom varför Zlatan valde just Bethard

I förra veckan läckte ryktena om att Zlatan skulle ge sig in i spelbranschen ut. Men eftersom att det engelska fotbollsförbundet har stränga restriktioner kring just spelares inblandning i spelbranschen var det något som hindrade svensken, som ju då spelade för Manchester United. Som ett brev på posten blev det officiellt att den engelska storklubben och den svenska anfallaren går skilda vägar och bryter kontraktet i förtid. Redan dagen efter presenterades Ibrahimovic för Los Angeles Galaxy och plötsligt var det fritt fram för svensken att även ge grönt ljus till ett visst spelbolag.

Den svenska megastjärnan har länge varit eftertraktad av flera stora spelbolag. Zlatan är unik på många sätt med sin självsäkra personlighet och extrema vinnarmentalitet, så det är ingen chock att många försökt värva honom. Men samtliga svenska spelbolag som försökt har fått nobben ända tills Bethard hörde av sig. Erik Skarp kan nu avslöja hemligheten som gjorde att Zlatan valde just dem.

– Det handlar inte bara om pengar. Det handlar om människorna man arbetar med, hur man vill göra saker och vilket mindset man har. Det är där jag tror att vi lyckades skapa ett intresse trots att vi från början var helt okända för honom. När Zlatan fick höra om Bethard och vår winners dare more-attityd kände han nog snabbt att det här är något som han vill associeras med. Han känner igen sig själv i vad varumärket står för, och det tror jag var nyckeln.

Han utvecklar vidare:

– Zlatan är noga med sitt varumärke och har extremt höga förväntningar när han kliver in i något. Anledningen till att inget bettingbolag lyckats tidigare är för att ingen varit intressant nog och ingen har haft en tillräckligt spännande resa, det är viktigare för Zlatan än pengar. Zlatan skulle kunna signera ett flertal liknande samarbeten imorgon om han skulle önska, men Zlatan valde oss. Detta är vi oerhört stolta över.

Hur mycket tjänar Zlatan på affären?

Zlatan Ibrahimovic är ett av de starkaste varumärkena i hela världen och man kan ju inte låta bli att undra exakt hur mycket som superstjärnan får betalt av Bethard. Erik Skarp vill inte ge Betting.se något riktigt svar, men kan avslöja att det var en ”saftig deal”, eftersom Skarp tyckte att han var värd det. Och det kan man väl ändå hålla med om.

Erik Skarp berättar även om första mötet med Zlatan och om varför det var så känslofyllt. Vidare förklarar han om hur Bethard vill förändra sitt varumärke till det något mjukare, och på vilket sätt resan mot detta kommer att starta denna måndag den 26 mars. Allt detta och mer kan du läsa om på Betting.se, där du hittar intervjun med Erik Skarp i sin helhet.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se