Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips Besiktas – Sporting Lissabon

Dag: torsdag, den 1:a oktober.

Tid: 19:00

Plats: Atatürk Olympic Stadium, Turkiet.

Då har vi kommit in i den andra omgången i Uefa Europa League och det är Besiktas som tar emot Sporting i sin stora hemmaborg i Turkiet. Atatürk Olympic Stadium tar hela 80 500 åskådare och det kan bli ett riktigt tryck där under matcherna. Besiktas fick senast med sig tre poäng borta mot Skenderbeu medan Sporting förlorade sin första Europa League match denna säsong med 3-1 mot Lokomotiv Moskva på hemmaplan.

Besiktas har börjat säsongen väldigt bra och ligger just nu etta i den turkiska ligan. Deras senaste match var mot Fenerbahce där man vann med 3-2 i ett väldigt hett och prestigefullt derby. Där stod Mario Gomez för två nickmål och sedan även ett självmål av den danske Simon Kjaer. Mario Gomez är just nu tillsammans med Cenk Tosun Besiktas bäste målskytt denna säsong som står på fyra mål var.

I deras senaste Europa League match fick de med sig 3 poäng efter mål av José Sosa i den 28:e matchminuten. Sosa är Besiktas nummer tio, alltså en släpande anfallare och är en viktig spelare för att deras anfallsspel ska fungera.

Besiktas har en svensk med i truppen. Han var med och vann guld tillsammans med u21 laget i Tjeckien. Mittback och var en viktig kugge i laget, vet ni vem jag pratar om? Alexander Milosevic såklart. Han blev ryktad till massvis med klubbar men valde att stanna i Besiktas. Men han har dock inte spelat något i förstalaget än så länge, kanske var det ett fel val men det vet man aldrig.

Sporting kommer till Istanbul med ett 0-0 resultat borta mot Boavista i ligan. Annars en väldigt bra form med 5 raka matcher som man vunnit. Sporting har samma poäng som Porto som ligger etta i Primeira Liga (portugisiska ligan) med 14 poäng. De är även just nu obesegrade i ligan, fyra vinster och två oavgjorda.

Sporting fick en riktig dålig start på Europa League säsongen. Dem förlorade nämligen med 3-1 över Lokomotiv Moskva på hemmaplan. Moskva tog ledningen i den 12:e minuten, men Sporting lyckades kvittera. Målet gjordes i den 50:e matchminuten och det var Fredy Montero som stod för målet, assisterad av Carlos Mane.

Sportings bästa målskyttar är Adrien Silva och Islam Slimani som båda står på två mål och även en assist var.

Vårt speltips:

Alla odds är från bet365.com.

Besiktas har varit väldigt målrika under de sex första omgångarna i Süper Lig och har gjort 16 mål på sex matcher som ni kunde läsa lite högre upp i texten. Att Besiktas gör över 2,5 mål kan vara bra att lägga sina pengar på eftersom det är mycket troligt och oddset är på 5,50 gånger pengarna. Klubben är väldigt svårslagna hemma och de får även tacka sina fans som skapar en fantastisk stämning.

Jag vet att detta spel inte är så populärt hos vissa men att matchen blir oavgjord är också ett bra sätt att lägga pengarna på eftersom Sporting är väldigt revanschsugna efter sin senaste förlust i Europa League spelet. Besiktas kan vara lite ojämna ute i Europa. Därför kan det vara lämpligt att lägga pengarna på ett oavgjort spel.

Mario Gomez har det senaste varit i en väldigt bra form, då kan det även vara lämpligt att tippa på att han ska göra något mål i matchen. Oddsen på det är 2,40 och har även en stor sannolikhet att gå in.

229624

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se