Hem rekar-fotboll Du är här

Bate – FC Barcelona

Dag: tisdag den 20/10

Tid: 20.45

Plats: Borisov – Arena

Nu på tisdag är det äntligen Champions League igen och det vitryska laget Bate tar emot Barcelona på hemmaplan. Bate som är ett svårspelat lag slog i senaste omgången av Champions League Roma på sin hemmaplan, som förövrigt Barcelona spelade 1-1 mot. Detta är och kommer vara en väldigt jämn grupp. Barcelona leder gruppen på fyra poäng medan Bayer Leverkusen och Bate skuggar på tre poäng, Roma har en poäng. Bate är svårspelat på Borisov – Arena och Barcelona kommer få en tuff match om de tre poängen.

Bate som leder den vitryska ligan i överlägsen stil och man befinner sig allt som oftast i Champions League gruppspelet. Man har mycket inhemska i sitt lag och det är roligt för den inhemska fotbollen i Vitryssland. Exempelvis Shaktar Donetsk från Ukraina har ju i princip bara brasilianare och andra utländska spelare. Senaste ligamatchen man spelade vann man med 2-0 och målen gjordes av Dmitri Mozolevski och peruanske Aleksey Rios. Bate är ett lag som är känt för att vara svåra att få hål på, stort undantag senast nu mot Roma men då gjorde man samtidigt tre mål framåt och tog hem matchen. I ligan har man endast släppt in nio mål vilken är en väldigt bra siffra och framförallt när man har spelat 23 omgångar. Det är frågetecken om gamle Hleb kommer till start som är ett välkänt ansikte och väldigt rutinerad. Senast Barcelona kom på besök på Borisov – Arena var 2011 och då fick man inte mycket att säga till om. Den matchen slutade hela 5-0 till Barcelona och det kommer vara ett revanschsuget Bate som kommer till spel, eftersom man i år är med i högsta grad och nosar på slutspel.

Barcelona som leder Champions League grupp E, som i sin match slog Bayer Leverkusen. Det var ett skadedrabbat Barcelona som fick det väldigt svårt mot Leverkusen som tog ledningen i den matchen. Barcelona kom dock tillbaka och lyckades sätta dit två mål i slutskedet av matchen och tre viktiga poäng var bärgade. Barcelona har varit väldigt skadedrabbat den här säsongen hittills så det var väldigt sköna poäng för katalonierna. Man åkte nyligen på en förlust mot Sevilla som även dem spelar i Champions League, dock hade man ett stort bollinnehav och man skapade hela 28 målchanser(!). I sin senaste match mötte man Rayo Vallecano och där bärgade man återigen trepoäng och det var en riktigt bra match, där man lyckades få in bollen i nät hela fem gånger. En spelare som är formstark är Neymar som gjorde hela fyra mål förra matchen, dock var två på straff men ändå väldigt formstark. Nu börjar Suarez komma i form igen och gjorde mål senast även han. Det är inga dåliga namn som är på Barcelonas skadelista. Spelare som Messi, Iniesta och Rafinha hade bidragit i varje lag och det kommer vara en stor lättnad när dessa spelare kommer tillbaka. Neymar har dock axlat Messis roll väldigt bra sen han blev skadad.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Bate väger för lätt gentemot storlag som Barcelona och det borde tämligen bli en lätt seger för Barcelona. Exempelvis torskade man mot Bayer Leverkusen med hela 4-1 på bortaplan och matchen mot Roma var mer en engångshändelse skulle jag säga. Vid Barcelona vinst ger det 1,30 pengarna och det är ett säkert bett. Ett resultat på 4-0 Barcelona ser jag som fullt möjligt och det kommer förmodligen bli en utklassning. Neymar kommer fortsätta göra många mål och skulle betta på att han blir flermålskytt åtminstone två mål kommer komma från honom. Ett litet skrälltips är att bägge lagen gör mål och det ger 2,0 pengarna om Bate lyckas skapa några farliga lägen vill säga.

neymar-fc-barcelona-2013-2014