Hem rekar-fotboll Du är här

Atletico Madrid – Getafe

Dag: Tisdagen den 22:e September

Tid: 20:00

Plats: Vicente Calderon, Spanien

 

Omgång 5 nu i La Liga och det är bara ett lag som har vunnit alla de fyra inledande matcherna, det är regerande mästarna FC Barcelona. Inte helt oväntat att Real Madrid och FC Barcelona ligger i toppen av tabellen. Atletico Madrid som kom trea förra året ligger nu på en femteplats och de har nio poäng på fyra spelade matcher. Bortalaget Getafe ligger på en 14:e plats med tre poäng.

Atletico Madrid som är hemmalag i den här matchen har spelat ihop nio poäng på fyra matcher och ligger med det resultatet på en femte placering i ligan. De har bara släppt in två mål på deras fem senaste matcher. Dom två målen kom mot FC Barcelona och målen gjordes då av Neymar och Lionel Messi, två killar som det är svårt att försvara sig mot. Deras senaste match i La Liga var mot SD Eibar och då vann man med 0-2, målen gjordes då av Angel Correa och Fernado Torres.  Atletico Madrid har hållit nollan tre av fyra matcher i La Liga och jag tror dom gör det även på tisdag mot Getafe. Deras bäste målskytt än så länge är Fernando Torres som har gjort två mål. På deras skadelista hittar vi den talangfulle mittfältaren Koke som har en sträckning i baksida lår. Koke är en startspelare och vi får se hur man ersätter honom, Angel Correa kan vara ett alternativ.

Bortalaget i denna match är Getafe som inlett säsongen med tre poäng på fyra matcher. De har bara mäktat med tre mål på fyra matcher, jag tror att dom kommer ha väldigt svårt att få hål på Atletico Madrids defensiv som har varit grym detta år, det är bara Valencia och Real Madrid som har släppt in mindre mål. Förra matchen de spelade var mot Malaga som de vann med 1-0 mot. Målet gjordes då av Stefan Scepovic redan efter två minuter in i matchen. Deras interna skytteliga delas av tre spelare. Emiliano Velásquez, Ángel Lafita och Stefan Scepovic har alla gjort varsitt mål. Dom har bara en spelare skadad och det är Karim Yoda.

Förra året när Atletico Madrid och Getafe möttes så vann Atletico Madrid båda gångerna. De gjorde det också genom att in släppa in några mål. Första matchen vann de med 1-0, andra matchen blev det 0-2. Målet i den första matchen gjordes av Mario Mandzukic som har lämnat för Juventus, han blev då assisterad av Arda Turan som har lämnat för konkurrenterna FC Barcelona. I den andra matchen gjorde Tiago och Fernando Torres varsitt mål.

Vårt speltips:

Jag tror på en Atletico Madrid vinst men det har bara ett odds på 1,25 gånger pengarna på Unibet och är inte lönt att satsa pengar på. Ett säkert spel men det gör ingen större vinst. Att Atletico Madrid vinner utan att släppa in mål är säkert då de har försvarat sig väldigt bra och Getafe har haft svårt att göra mål detta år, att dom vinner utan att släppa in mål ger ett odds på 1,69. Om ni vill tippa resultat så tror jag att 2-0 kan vara ett bra resultat att tippa på då Atletico Madrid aldrig vinner med överdrivna siffror och de lär inte släppa in något mål. Två spelare som har varit heta för Atletico Madrid är Fernando Torres och Antoine Griezmann. Att Antoine Griezmann gör mål har ett odds på 2,00 gånger, Fernando Torres som målskytt har ett odds på 2,43 gånger pengarna.

 

atletico-de-madrid-vs-getafe-liba-bbva