Hem rekar-fotboll Du är här

Aston Villa – Hull: Forna topplag gör upp i premiären

John Terry i Aston Villa

Kan John Terry få in lite vinnande kultur i Aston Villa? På lördag börjar Championship.

Ledarskap in i Aston Villa

Efter att ha harvat nere i Championship under den förra säsongen är det dags för Aston Villa att kavla upp armarna och göra en satsning mot att ta sig upp i finrummet igen. För att få in lite vinnarmentalitet och sudda bort den där loserstämpeln som klubben tilldrog sig under sin sista säsong i Premier League, då med en Joleon Lescott som fullständigt sket i allt och med en kapten i form av Gabriel Agbonlahor som hellre festade, har man nu plockat in prestigevärvningen John Terry som avtackats från Chelsea med pompa och ståt.
Terry gjorde väl inte bort sig direkt under sin sista säsong hos Blues, men det var hög tid att trappa ner. Återstår att se hur hans kropp klarar transitionen från bänknötning till att återfå regelbunden speltid.

Birminghamklubben har även plockat in veteranen Glenn Whelan från Stoke och Ahmed Elmohamady från Hull. Lägg till den reslige Chris Samba som har varit och snurrat i både Ryssland och Grekland sen han lämnade den engelska fotbollen.

Målen ska komma från Jonathan Kodjia som stod för 19 fullträffar på 40 matcher under förra årets Championship-säsong.

Villa ser intressant ut och är en av favoriterna att ta steget upp till Premier League. I nuläget ligger de på 2.87 att bli uppflyttade. Samma odds har även Middlesbrough.

 

Hull halkade ner

I andra ringhörnan har vi Hull som blev degraderade från Premier League under den gångna säsongen. Det såg länge bra ut, men ett dödssprattel från Swansea (med fyra vinster och ett kryss på fem sista matcherna) gjorde att Hull City Tigers till slut halkade ner på nedflyttningsplats.

Som vanligt vid degradering tenderar det att bli spelarflykt och Hull är inget undantag. Harry Maguire och Eldin Jakupovic har gått till Leicester och Andrew Robertson gick till Liverpool. Slitvargen Tom Huddlestone lämnade för nya ligakonkurrenten Derby County och Ahmed Elmohamady gick till en annan konkurrent – Aston Villa.

Vid spakarna i år är det Leonid Slutski som vi känner igen från det ryska landslaget, där han var förbundskapten mellan 2015 och 2016.

Om vi går på spelbolagen så har Hull nio lag framför sig med lägre odds i att gå upp i Premier League. I nuläget har Hull 7.00.

Tipset

Jag spelar hemmaseger och Aston Villa till dubbla pengarna. Villa har landat i Championship men Hull har baksmälla. Oddset 2.00 hittar du hos Bet365

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se