Hem rekar-fotboll Du är här

Arsenal på jakt efter en målskytt

Den franska anfallaren Alexandre Lacazette har under de senaste tre åren placerats i Arsenal, nu verkar affären till slut vara i hamn. Enligt många rykten kommer affären slutföras inom den närmsta veckan.

 

Lyons president Jean-Michel Aulas bekräftar

Jean-Michel Aulas har bekräftat ryktena om Lacazette och uppger att transfern väntas bli slutförd under de närmaste dagarna. Engelsk media har uppgett att transfersumman ligger på omkring 67 miljoner euro, men Aulas dementerar uppgifterna och meddelar att summan ligger på omkring 50 miljoner euro. Om transfern verkställs kommer det att bli ett nytt transferrekord för Arsenal, det nuvarande rekordet har Mesut Özil som värvades för 47 miljoner euro från Real Madrid år 2013.

 

En av Europas bästa målskyttar

Lacazette har de senaste säsongerna varit en av Ligue 1:s bästa spelare och en av ligans bästa målskyttar. Under de tre senaste säsongerna har han gjort hela 76 mål på 97 matcher i Ligue 1, ett fantastiskt facit. Lacazette kom under den senaste säsongen tvåa i skytteligan efter Edinson Cavani. Sky Sports har tagit fram en lista som redogör de bästa målskyttarna i Europas högsta ligor sedan 2014. På den listan ligger Lacazette på sjätte plats, strax före Harry Kane och Zlatan Ibrahimovic.

Lyfter Lacazette Arsenal mot nya höjder?

Den stora frågan är huruvida Lacazette kommer lyckas i Premier League och Arsenal. Jag anser att Lacazette skulle vara ett fantastiskt tillskott till Arsenals offensiv. Om Sanchez stannar i Arsenal kommer de kunna samarbeta och skapa en ny offensiv dimension i laget. Arsenal har länge varit ett etablerat topplag, men ändå inte varit jättenära att vinna Premier League. Lacazette blir ett bra tillskott som öka titelchanserna för Arsenal.

 

Spela på att Arsenal vinner Premier League till oddset 13,00 hos Bethard. Bethard har just nu en bonus som ger 100% upp till 1400kr. Registrera dig hos Bethard nu för att inte gå miste om denna bonus!

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se