Hem rekar-fotboll Du är här

Arsenal – Everton

Dag: lördag den 24/10

Tid: 18.30

Plats: Emirates Stadium, London

Ett hett möte på Emirates Stadium väntar på lördag när tvåan Arsenal tar emot niondeplacerade Everton FC. Arsenal kommer från en stark period där man i sin senaste ligamatch vann med klara 3-0 och sin Champions League där man slog Bayern München med 2-0. Man har visat ett ordentligt formbesked det senaste. Everton kommer i sin tur från en klar förlust mot Manchester United och det var givetvis en stor besvikelse. Det här kommer bli en riktigt rolig match och vi får hoppas att Everton kan bjuda upp till en rejäl match mot formstarka Arsenal.

Arsenal som hade en bra match senast mot giganten Bayern München där man främst gjorde det bra i defensiven och tog vara på de chanser man fick. Oliver Giroud satte det förlösande målet i matchminut 74 och sen hann även Özil trycka in 2-0 på övertid. Det var en skön seger för Arsenal och efter svaga resultat i Champions League var det starkt att slå en av favoriterna i turneringen. Förra ligamatchen mot Watford vann man enkelt med 3-0 och där visa man upp istället en bra offensiv. Arsenal kommer nog inte vara lika tillbakatryckta som mot Bayern München och kommer att skapa fler chanser mot Everton, men Everton är duktiga bakåt och kommer ändå vara svåra att tränga igenom. Aron Ramsey skadade sig i senaste matchen när han drog baksida lår. Alexis Sanchez är bästa spelaren hittills både spelmässigt och målmässigt där han har bidragit med hela sex mål.

Everton som kommer från en riktigt dålig prestation senast mot Manchester United, där man inte alls lyckades prestera som man har gjort tidigare i år. Man får heller inte glömma att Manchester United hade en av sina bästa matcher för säsongen nu senast och då är det svårt eftersom United har ett bra lag. Tror man får se ett taggat Everton till denna match och kan mycket väl skapa problem. Man har inga nya skador och det är bra för man har ett starkt lag. Barkley och Lukaku måste ta vara på chanserna som kommer uppstå i matchen om man vill ta hem poäng till Liverpool igen. Även Howard och defensiven måste storspela, framförallt hålla koll på Alexis Sanchez, men även inte ge Mesut Özil för mycket utrymme för då kommer det bli riktigt tufft. Romelu Lukaku toppar fortfarande interna skytteligan och förvånar mig inte om han återfinns i målprotokollet.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Jag tror på förhand att detta kommer bli en väldigt jämn match, man får inte glömma att Arsenal mot Bayern München var klara underdogs och slog ur underläge. Medan mot Everton ska man vara det spelförandelaget och jag tror det kan sätta käppar i hjulet på Arsenal att man är det. Arsenal är ett lag som har svårare att föra matcherna, nu får man dock inte glömma att man gjorde det rätt bra senaste ligamatchen mot Watford. Arsenal har 1,44 pengarna vid vinst och det tycker jag är väldigt låga odds, samtidigt har Everton hela 8,0 pengarna och varför inte lägga en peng där? Det jag kommer spela på vid denna match är ett oavgjort resultat som ger 4,75 pengarna, man har oerhört höga odds gällande Everton och tror man lärde sig en läxa senaste matchen mot Manchester United. Skulle även betta på ett 1-1 resultat som ger 9,50 pengarna. Potentiella målskyttar i de bägge lagen skulle jag säga är de både interna skytteligaledarna Sanchez och Lukaku som känns heta. Det här blir en jobbig match framförallt för Everton tappar man poäng, tappar man även väldigt mycket mark uppåt i tabellen. Det kommer bli en mycket rolig match att kolla på var så säker!

Arsenal's Santi Cazorla cant find a way through the Everton defence

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se