Hem rekar-fotboll Du är här

Analys av svenskarna i Premier League

I årets Premier League finns det tre svenska spelare. Totalt i historien har det funnits 62 och vi hittar profiler som Jesper Blomqvist, Klas Ingeson, Pontus Kåmark och Henrik Larsson. Numera är det upp till Zlatan Ibrahimovic, Victor Lindelöf och Martin Olsson att försvara den blågula fanan i världens kanske tuffaste fotbollsliga.

Zlatan Ibrahimovic har en meritlista som få har och är Sveriges överlägset bäste spelare genom tiderna med sina 10 guldbollar. Sedan sommaren 2016 hittar vi Ibra i rödklädda Manchester United. Första säsongen blev stor succé med 28 mål innan en tung korsbandsskada mot Anderlecht satte stopp för resterande del av säsongen.

Zlatan spenderade sju månader i den kanske mest hypade rehab-träningen som vi sett. Efter sju månader fick svensken göra comeback mot Newcastle i november men det har trots en rekordcomeback blivit sparsamt med speltid för succésvensken.

Mot Bristol City i ligacupen kom första matchen från start och Zlatan svarade med att göra mål direkt på en vacker frispark. Hur resterande delen av säsongen kommer att se ut återstår att se men Zlatan kommer på sitt eget sätt ha stor inverkan på laget med sin erfarenhet och vinnarmentalitet.

Tuff start för succébacken

Victor Lindelöf hade en oerhört tuff start på säsongen och jämfördes ett tag med fiaskovärvningar som Bebé. Efter en maxad tackling mot Brighton har det gått desto bättre för klubbens dyraste försvarare genom tiderna. Sedan dess har Lindelöf presterat i varje match han spelat och i förra matchen mot Leicester stod Västeråssonen för en gedigen insats som högerback och belönades med höga betyg av de engelska tidningarna. Vigge lär få mer speltid under jul/nyår samt under våren om den fortsatt fina formen håller i sig.

Hämta bonus

Martin Olsson är en rutinerad räv i Premier League sammanhang och nuvarande klubben Swansea är den tredje föreningen i Premier League som Martin Olsson representerar efter att tidigare spelat i Blackburn Rovers och Norwich City.

Martin Olsson har gjort det bra på sin vänsterbacks-position och lär få fortsatt förtroende av tränaren Leon Britton. Laget har det dock inte alls gått särskilt bra för och efter halva serien spelad ligger den walesiska klubben sist med endast 13 inspelade poäng. Det återstår att se om Renato Sanchez, Wilfried Bony och Martin Olsson kan få skutan på rätt köl igen!

Betta hos Sverigekronan

Vill du spela på Premier League kan vi varmt rekommendera Sverigekronan. Spelbolaget har ypperlig sportsbetting och ser till att du alltid får bra odds oavsett match eller evenemang som du är intresserad av.

SverigeKronan logga

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se