Hem rekar-fotboll allsvenskan Du är här

Sirius stjärnspelare Kingsley Sarfo ser ut att gå till Malmö FF

Kingsley Sarfo

Redan stjärnfyllda MFF kommer få ännu en stjärna som vill få speltid. Men kommer
Kingsley Sarfo få plats och hur kommer Magnus Pehrson formera laget nu?

 

Sirius ser ut att tappa Sarfo

Allsvenskan har tagit paus sen någon vecka tillbaka, men det betyder inte att det är stiltje i svensk fotboll för det. Innan serien återupptas pekar det mesta på att ett av Allsvenskans största utropstecken den här säsongen byter lag inom serien.
Malmö FF ser ut att vara laget som lägger vantarna på vårens stjärnskott Kingsley Sarfo som har gjort det fantastiskt bra på mittfältet i Sirius.

22-årige Sarfo är född i Ghana men vill bli svensk medborgare och det var på tapeten att han skulle ställa upp för Sverige i U21-EM som börjar till helgen. Men ansökan om att bli svensk hann inte bli klart innan truppen skulle spikas. Men förbundskapten Håkan Ericson var mycket positiv till det hela och hoppades in i det sista att ansökan skulle hinna gå igenom.

Vill till Malmö

Enligt hans agent Nochi Hamasor så är det personliga kontraktet mellan Sarfo och Malmö FF redan klart och det som återstår är att klubbarna ska komma överens om en övergångssumma för mittfältaren.

– Även om Sirius hade velat sälja honom till stora europeiska klubbar så är det inte det som väger. Kingsley vill ha sitt svenska medborgarskap som han får nästa år och det kan inte pengar köpa, säger Nochi Hamasor till Expressen.

Under tisdagen kunde Kingsley Sarfo med sitt följe synas till i Malmö.

Enligt Expressen vill Sirius ha 15 miljoner för sin stjärnspelare men MFF har bara erbjudit 10 miljoner, vilket också nobbades av Uppsala-klubben.

Sarfo har gjort tre mål och fyra assist under sin tid i allsvenskan, varav de två målen kom i premiären mot Djurgården på Tele2 Arena.

 

Spela på Allsvenskan hos GUTS

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se