Hem rekar-fotboll allsvenskan Du är här

Oviss utgång när Häcken tar emot Örebro på Hisingen

Paulinho i Häcken

Häcken – lite mittemellan

Häcken med sin nya defensiva profil tippades av många att bli en utmanare till SM-guldet redan under Micke Stahres första år. I nuläget ligger laget på en åttondeplats vilket är långt ifrån där man tippades. Samtidigt blåser det inte särskilt snåra vindar kring laget, sin låga placering till trots, vilket kanske säger mer om intresset för laget än vad några experter har tippat på försäsongen.

Laget blandar och ger och det finns ingen tydlig trend varken uppåt eller neråt. Hisingsgänget har 24 poäng genom sex vinster, sex kryss och fyra förluster. De fem senaste är D-W-L-W-L och de fem senaste hemma är L-W-L-W-D. På hemmaplan har man totalt sett tagit 11 poäng av 24 möjliga vilket inte är något direkt styrkebesked.

Örebro är på gång

Bortalaget Örebro har däremot lite mer vind i seglen då man plockat hem tio poäng på de fem senaste matcherna, varav två stycken 4-2-vinster mot sjabblande Peking och stökiga Blåvitt. En sak att anmärka på är dock att laget bara vunnit en gång på bortaplan den här säsongen, och den kom för tre omgångar sen mot bottenlaget Kalmar.

Som det ser ut har Örebro inga större avbräck. Farliga lirare i form som Omoh, Besara, Igboaninike och Sema lär alla starta. Däremot ser det mindre bra ut för Häcken som saknar Farnerud, Kamara och Sudic på grund av skador. Lindgren och Mohammed är avstängda i kvällens match.
Krysset ligger på fina 4.25 och det oddset hittar du hos Bethard.

 

Bethard bonus

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se