Hem rekar-fotboll allsvenskan Du är här

Matchfixningshärvan kring IFK Göteborg-AIK växer

 

AIK

Stormatchen mellan IFK Göteborg-AIK ställds in efter det uppdagades att det framkommit mutförsök. Nu har ytterligare en person delgivits misstanke om mutförsöket. Enligt uppgift är även han fd elitspelare i fotboll.
– Det handlar om de två som var med vid tillfället, säger åklagaren Hans-Jörgen Hanström till Sportbladet.

Det var den 18 maj som klassikermötet mellan IFK Göteborg och AIK som det uppdagades att kriminell verksamhet hade försökt att påverka resultatet och hotat eller mutat en nuvarande AIK-spelare. Det som var häpnadsväckande var att det verkar ha varit en tidigare AIK-stjärna som varit delaktig i försöket. Men den drabbade nuvarande AIK-spelaren slog larm och matchen kunde ställas in. Den spelas nu på torsdag den 10 augusti.

Skandalen slog ner som en bomb och drog igång en stor rättsprocess för att reda ut vad som hänt och vilka som är inblandade.

Förutom den tidigare AIK-stjärnan har ytterligare en person delgivits misstanke om inblandning i försöket att påverka spelaren.
De misstänkta har, enligt uppgifter till Sportbladet, erbjudit två miljoner kronor för att se till att AIK skulle förlora matchen mot IFK Göteborg.

Ytterligare en skandal

Förra säsongen var det en misstänkt kriminell påverkan på en match mellan Jönköpings Södra och Östersund då en person som är hemmahörande i Södertälje sprang in och attackerade Östersunds målvakt vid ställningen 1-1. När han greps efter attacken bombhotade han arenan. Personen ansågs vara J-Södrasupporter då han sprang in från den sektionen och hemmalaget som är värdar är ansvariga för säkerheten. De tre poängen gavs till Östersund på grund av detta.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se