Hem rekar-fotboll allsvenskan Du är här

Malmö FF vs Djurgårdens IF 24/4

Malmö vs Djurgården

Över 20 000 biljetter är sålda till kvällens stormöte mellan Malmö FF och Djurgården – två av svensk fotboll stora giganter. Tyvärr går vi miste om matchen i matchen Rosenberg – Jonas Olsson efter att den sistnämnde lämnat återbud på grund av skada. Med det i åtanke får Malmö ses som favoriter, men DIF verkar ha kommit igång nu och ska inte underskattas.

Skadebekymmer i DIF

Det är nu bekräftat att Jonas Olsson missar matchen ikväll på grund av ljumskskada, dessutom har Andreas Isaksson stått över de senaste träningarna och är osäker på spel. Özcan Melkemichel har därmed en eller två rejäla avbräck i laget.

Olsson blir det stora tappet utan tvekan, för med honom i laget har den tidigare ganska sorgliga backlinjen höjt sig rejält och sett väldigt stabil ut. Niklas Gunnarsson är en ok ersättare men kommer såklart inte i närheten av Olssons kapacitet.

I övrigt lär Özcan ställa upp med samma lag som tidigare, d.v.s med Kerim som släpande anfallare bakom Gustav Engvall och Kevin Walker bredvid Kim Källström. Där känns det verkligen som att DIF hittat rätt i balansen.

Malmö börjar få ordning på laget

Efter en ganska blek premiärmatch mot Blåvitt som slutade mållöst har Malmö kommit igång på riktigt. GIF Sundsvall och Halmstad städades av enkelt efter 2-0 i båda matcherna. En starkt bidragande orsak till det stavas Pawel Cibicki, den hetaste spelaren i Allsvenskan just nu. Han har nu gjort tre mål på lika många matcher och ser oförskämt bra ut. Ett av målen (bicicletan mot HBK) lär ligga bra till när årets mål ska utses i november.

Magnus Pehrsson får tillbaka Jo Inge Berget som varit utanför laget ett tag på grund av skada. Han lär dock inte starta ikväll då ersättaren Erdal Rakip radat upp fina insatser i inledningen av säsongen.

Speciell match för MP och Mange Eriksson

Magnus ”MP” Pehrsson fick legendstatus bland Djurgårdssupportrarna för sina insatser som spelare och förväntningarna var därför stora när han tog över laget som tränare 2011. Det slutade dock allt annat än bra. Efter katastrofala insatser med hot om nedflyttning lämnade han DIF under oklara omständigheter. Själv menade han att han hotats bort av fansen, men några åtal kom aldrig till skott. Nu möter han alltså sin forne arbetsgivare i sin roll som tränare för motståndarlaget Malmö FF.

Magnus Eriksson spelade för Malmö FF under åren 2013-2014 och blev snabbt en favorit hos fansen. Han hade en stor del i att Malmö tog hem ligan och sedermera nådde Champions League. Mange har alltid pratat gott om Malmö och det verkar som att fansen fortfarande respekterar honom. I fotboll brukar oftast gamla spelare avgöra för sina nya lag, så vi får se om släkten är värst även den här matchen när han för första gången återvänder till Swedbank Stadion.

De bästa oddsen på matchen hittar du som vanligt hos Bethard, och glöm inte bort att du får en grym välkomstbonus att spela med!

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se