Hem rekar-fotboll allsvenskan Du är här

Inför AFC Eskilstuna – Malmö FF

Malmö FF

Jumbon mot serieledaren möts när AFC Eskilstuna tar emot mesta mästarna Malmö FF på Tunavallen i dagens allsvenska match. Det mesta har gått emot AFC denna säsongen och man har endast lyckats skrapa ihop 8 poäng i ligaspelet och ligger därmed sist i Allsvenskan. Kontrasten till MFF är enorm då Di Blåe leder serien med hela 13 poäng ner till tvåan efter endast 19 spelade omgångar.
AFC valde att sparka Pelle Olsson och sedan Michael Jolley tog över har det gått att se vissa ljusglimtar för den så hårt kritiserade klubben. I förra matchen spelade man 1–1 mot AIK på Friends Arena vilket får anses som en smärre bragd av Eskilstuna-klubben. För Malmö ser det betydligt ljusare ut trots fiaskot i Europa mot Vardar. Sedan uttåget mot makedonierna har man inte släppt in ett mål och har fyra rakra segrar. Den senaste kom mot Kalmar med hela 6–0 på Swedbank Stadion. Nye målvakten Johan Dahlin har stor del i detta och den nygamla malmömålvakten har hållit nollan i alla sina matcher och imponerat stort från första minut.

Kaptenen avstängd

Malmö får klara sig utan kaptenen Marcus Rosenberg som fick tre matchers avstängning efter sin armbåge mot Une Larsson i Djurgården. Långtidsskadade Felipe Carvalho är också utesluten för spel. En som däremot kan få göra debut i Rosenbergs frånvaro är nyförvärvet Carlos Strandberg. Fansen är spända på att se vad klassanfallaren kan göra men tränaren Magnus Pehrsson är känd för att skynda långsamt med nya spelare. Bonke Innocent väntar också på att göra debut och det är mycket troligt att han får spela sina första minuter när det är AFC som står för motståndet. Malmö har tre matcher på 8 dagar då man möter FC Trollhättan på onsdag och IFK Göteborg nästa helg. Därför kan vi förvänta oss en hel del rotation från MP.

MFF-fansen bojkottar matchen

AFC har Zurab Tsiskaridze och Simon Alexandersson avstängda och även Mauricio Albornoz missar matchen på grund av skada. Matchen ska bara kunna sluta på ett sätt och det enda som kan fälla Malmö är underskattning eller en mättnad. Prioritering bör ligga på Svenska Cupen för MFF eftersom Allsvenskan redan är avgjord. Malmöfansen har dessutom valt att bojkotta matchen i protest mot Ryssholm och hans klubb så förvänta er ingen publikfest på Tunavallen.

Spela på Allsvenskan hos ComeOn

comeon_black-200135-no-bgr