Hem rekar-fotboll allsvenskan Du är här

Hammarby – Djurgården: Spela på Matchen

Säsongens andra stockholmsderby står på menyn. Denna gång är det mellan rivalerna Hammarby och Djurgården. Lagen som på senare år delar arena och blivit allt större och större antagonister. Derbymatcher mellan lagen är en match som Djurgården haft otroligt svaga resultat i. Kollar man på resultaten mellan lagen sedan Hammarby återvände till allsvenskan 2015 så har Djurgården enbart en seger på tolv matcher. Ska Hammarbys fina derbyfacit fortsätta eller är det Djurgårdens tur att ta en derbyseger den här gången? Svaret får vi på söndag den 16 maj när de två rivalerna kliver ut på Tele2 Arena.

Matchinfo

Hemmalag: Hammarby
Bortalag: Djurgården
Datum: söndag, 16 maj
Matchstart: 17:30
Arena: Tele2 arena

Vilka är favoriter att vinna matchen?

Det finns inget lag som är direkt favoriter i ett derby. En sådan match spelar lite sitt eget liv och oavsett tidigare form och hur dåliga det andra laget har varit så är det som att detta suddas ut när det vankas derbyn. Kollar man statistik ska Hammarby vara favoriter i den här matchen. Men kollar man form så är det Djurgården som kliver in med favoritskapet på sina axlar. Men som sagt ett derby är ett derby och allt kan hända.

Derby mellan rivalerna som spelar på samma arena

Mycket av snacket inför matchen har handlat om att Hammarby har velat flytta matchen från söndagen den 17 maj till måndagen den 18 maj. Detta för att från det datumet så är det återigen tillåtet att ta in 500 personer på läktarna i Sverige. Men detta är något som Djurgården inte har velat gå med och det har rört upp känslor i Hammarbyled. De två stockholmsrivalerna som delar arena till vardags har blivit en allt hetare match de senaste åren. Tidigare har de största rivalmötet för båda lagen varit att möta AIK. Men nu har detta derby mellan Hammarby och Djurgården nästan kommit upp i samma nivå när det kommer till rivalitet.

Spela på matchen Hammarby – Djurgården

Ser man till formen så ska Djurgården vara favoriter i den här matchen. Man har imponerat stort i inledningen av allsvenskan även om man gick en mina borta mot Degerfors. Men i derbyt kan allt hända och framförallt så är Djurgårdens dåliga derbyfacit mot Hammarby något som verkligen spelar in när det kommer till hur matchen kan sluta. Det känns som det har satt sig i huvudet på spelarna i Djurgården och det blir som en mental spärr när man möter Hammarby.

Att båda lagen gör mål när lagen möter varandra i allsvenskan har blivit lite av en garanti. I de tolv senaste matcherna i allsvenskan när lagen har mött varandra så har båda lagen gjort mål. Vi får gå tillbaka till säsongen Hammarby åkte ut allsvenskan 2009 för att hitta en match mellan lagen som inte slutade med att båda lagen gjorde mål.

Djurgården brukar göra mål mot Hammarby men det stannar ofta vid enbart ett mål. I de fyra senaste derbymatcherna i allsvenskan har Djurgården gjort 1 mål men inte mer.

Hammarby är starka hemma på tele2 Arena. Även om det är hemmaplan för båda lagen så är Hammarby vassa på konstgräs och man har i alla sina hemmamatcher den här säsongen vunnit minst en halvlek i sina hemmamatcher.

Precis som att Hammarby de senaste åren brukar vinna derbymatcherna mot Djurgården så är det även så att det oftast är Hammarby som gör det första målet i matchen när lagen möter varandra. I de fyra senaste derbymatcherna är det grönvita Hammarby som gjort första målet i matchen.

Hammarby är otroligt starka på Hemmaplan det är inte bara i derbyn mot Djurgården som Hammarby brukar vinna matcherna på hemmaplan. Utan man har även spelat 15 av sina 16 hemmamatcher utan att förlora. Senaste förlusten kom i november i fjol då man förlorade mot Norrköping. 

Även om Hammarby har ett derbyfacit mot Djurgården att man vinner och har även varit de laget som senaste fyra matcherna gjort det första målet i derbyt. Så har Djurgården i inledningen av säsongen visat att man är ett riktigt starkt lag och ska man lyckas vända både trenden med första målet i matchen och kanske till och med vinna derbyt så har man en ypperlig möjlighet i detta derby.

Målgörare i matchen mellan Hammarby och Djurgården

Öste in mål i Varberg förra året och värvades därför inför den här säsongen till Hammarby för många miljoner. Har värvats in för att han ska vara den som ska göra målen. Men har fortfarande inte fått det att lossna i allsvenskan och Selmani har gått mållös från alla matcher. Han har dock haft massor av chanser att göra mål och frågan är om det ska vända nu i derbyt mot Djurgården och hans första mål kommer?

Slitvargen i Hammarby som springer och springer. Han skapar ytor åt sina medspelare och även sig själv. Har redan gjort två mål i årets allsvenska. Kommer säsongens tredje i derbyt mot Djurgården?

Om Djurgården ska bryta Hammarbys derbytrend så krävs det att Djurgårdens anfallare kliver fram. Där kan Edward Chilufya vara jokern i Djurgårdens anfallsspel. Den vindsnabbe spelaren har varit utropstecknet för Djurgården i inledningen av säsongen och hans snabbhet kan skapa problem för Hammarbys backlinje. Har gjort 1 mål än så länge i allsvenskan men han har haft flera chanser som mycket väl kunnat ge fler mål framåt för Chilufya. Kommer bli livsfarlig för Hammarby och kan mycket väl vara den som gör målen för Djurgården i derbyt.

Var sänds matchen?

Derbyt mellan Hammarby och Djurgården sänds på Discovery+. Discovery har rättigheterna och visar alla matcher i allsvenskan och superettan.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
100% till 100 kr
 • 100 % upp till 100 SEK i välkomstbonus
 • Omsättningskrav: x1
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Enormt sportbetting utbud
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Omsättningskrav: x1
 • Min. insättning 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% upp till 100 SEK
 • 100% upp till 100 SEK
 • Stort utbud av sportbetting
 • Mängder av livebetting
Gäller endast nya spelare: Bonussumman är 100% av max 100 kr. Måste bekräftas i Pop Up-rutan efter insättning. Insättning samt bonus måste omsättas 3x inom loppet av 60 dagar. 1.80 minimum odds på singelspel eller 1.40 i odds på kombinationsspel. Maximal insats är den initiala bonusen. Vissa spel samt vissa betalningsmetoder är exkluderade. Villkor gäller; 18+

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se