Hem rekar-fotboll allsvenskan Du är här

Två favorittippade men underpresterande lag i form av Häcken och Östersund gör upp ikväll

Häcken med nytt ansikte

Det är väl svårt att prata om årets Häcken utan att prata om en viss Stahre-effekt. Häcken som har haft det mest offensiva fotbollen de senaste säsongerna, på gott och ont, har den här säsongen börjat prioritera defensiven i och med att Micke Stahre har anlänt. På förhand tippades Hisingslaget som en guldkandidat, och ja, förväntningarna har väl inte infriats helt, men man smyger med i toppen på en fjärdeplats och 17 poäng och man har bara förlorat en match under säsongens första tredjedel. För att ge exempel på det nya Häcken kan vi kolla i målkolumnen där laget har gjort tolv mål framåt och sex bakåt. Jämför det med exempelvis serieledarna Norrköping som gjort 19 framåt och i sin tur släppt in tolv.

Nu inleder Häcken sin andra tredjedel av säsongen i och med kvällens match i omgång 11 mot Östersunds FK.

Östersund under radarn

Förra säsongen var Östersund något av ett hipsterlag med bländande fotboll och spännande förening både på och av planen. Idag har hipsterstämpeln mattats av och istället flyttats till Sirius som charmar de flesta medan Östersund hamnat lite i skymundan. Inför säsongen var snacket att det var nu norrlandslaget skulle utmana i toppen på riktigt men istället har man hamnat i något slags mellanläge. Bortafacit är inte jättekul då man bara har vunnit en gång på bortaplan och då mot bottengänget AFC Eskilstuna. På fem bortamatcher har man en vinst, ett kryss och tre torskar. Hemmafacit är desto bättre då man har tre vinster och två kryss.

Visserligen kan man stoltsera med att man vann Svenska cupen i år, men allt snack om Europaspel och annat tjafs känns bara uppblåst sett till vad man har presterat i årets första del av Allsvenskan.

Matchen ikväll

Paulinho verkar missa vilket är ett tungt avbräck för BK Häcken. Sedan tidigare är Sudic och Faltsetas skadade.

Doug Bergqvist saknas för Östersund.

 

Spela på Allsvenskan hos Mobilbet

Mobilebet