Hem rekar-fotboll allsvenskan Du är här

Göteborg vs Norrköping – Odds och Speltips

Kamratmöte mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping väntar i allsvenskan. Det är två klubbar som inför säsongen hade större förhoppningar på framgång än vad det har blivit än så länge. En seger i den här matchen behövs om något av lagen vill hänga med i toppen då övriga topplag i tabellen nu börjar dra ifrån poängmässigt och vill man inte missa de tåget så krävs det att trepoängarna trillar in.

Matchinfo

Hemmalag: IFK Göteborg
Bortalag: IFK Norrköping
Datum: måndag, 2 augusti
Matchstart: 19:00
Arena: Nya Ullevi, Göteborg

Vilka är favoriter att vinna matchen?

Det är jämna odds mellan två lag som kommer från varsin förlust i senast omgången. Det är hemmalaget IFK Göteborg som får bära favoritskapet i den här matchen vad gäller oddset men faktum är att Göteborg endast har en seger på sina fem senaste hemmamatcher vilket gör att även oddset på bortalaget IFK Norrköping är intressant.

FulltidOdds
IFK Göteborg vinner matchen2.26
Oavgjort i Matchen3.60
IFK Norrköping vinner matchen3.30

Kamratmöte mellan två av Sveriges mest anrika klubbar

IFK Göteborg och IFK Norrköping är båda bildade som IFK-klubbar som står för Idrottsföreningen Kamraterna. Det finns ett gäng olika IFK-klubbar runt om i Sverige men IFK Göteborg och IFK Norrköping är de två mest framgångsrika. Faktum är att de två klubbarna är några av de mest framgångsrika klubbarna i svensk fotboll. Lagen har stött på varandra vid massvis med tillfällen genom åren och kamratmötet mellan klubbarna är en stormatch som ofta brukar bjuda på underhållande fotboll som god stämning på läktaren.

Spela på matchen IFK Göteborg mot IFK Norrköping

1X i matchen: Odds 1.41 hos Unibet

IFK Göteborg har under säsongen haft det svårt att få med sig alla tre poängen från en match. Men man är även väldigt svårslagna. På lagets sexton senaste matcher har man enbart vid tre tillfällen gått av planen med noll poäng. Nu har även fått in tre rutinerade nya spelare i form av Marcus Berg, Oscar Wendt och Gustav Svensson. Tre spelare som håller väldigt hög allsvensk kvalitet och kommer höja IFK Göteborg ytterligare vilket kommer göra att Göteborg kommer bli än mer svårslagna.

IFK Norrköping gör under 1.5 mål i matchen: Odds 1.45 hos Unibet

IFK Norrköping har de senaste säsongerna varit ett målglatt gäng. Men till den här säsongen har det hänt något. Rikard Norling verkar ha lagt mer fokus på att defensiven ska vara stabil och därmed även gjort att offensiven har fått lida lite. För faktum är att IFK Norrköping har endast vid ett tillfälle på bortaplan i årets allsvenska gjort mer än 1.5 mål i en match.

X2 i matchen: Odds 1.60 hos Unibet

IFK Norrköping gillar att spela mot IFK Göteborg. Detta är även något som statistiken visar. Faktum är att IFK Norrköping enbart förlorat två av sina tolv senaste möten mot IFK Göteborg. Kommer Norrköping kunna få med sig minst en poäng även en poäng från den här matchen?

Under 1.5 mål i matchen: Odds 3.70 hos Unibet

Mycket talar för att detta kommer bli en målsnål match. Även om oddset är högt så är det inte speciellt mycket som talar för det motsatta. IFK Norrköping har inte gjort över 1.5 mål på åtta av sina nio senaste bortamatcher. Även IFK Göteborg har haft det svårt att göra mycket mål på IFK Norrköping som är starka defensivt. Endast en gång på de senaste sex matcherna har IFK Göteborg gjort mer än 1.5 mål i matchen. Blir detta en klassiskt 0–0 match?

Båda lagen gör mål i matchen: Odds 1.71 hos Unibet

Även om IFK Norrköping har haft svårt att göra mål och IFK Göteborg sällan gör speciellt mycket mål mot just IFK Norrköping så har det ändå visat sig de senaste matcherna mellan lagen att spelet båda lagen gör mål ofta brukar sitta. I fyra av de fem senaste matcherna mellan lagen så har båda lagen klivit av planen med minst ett mål framåt.

Marcus Berg gör mål i matchen: Odds 2.38 hos Unibet

Marcus Berg har vänt hem till IFK Göteborg efter en lång karriär utomlands. Det blev succé direkt när han gjorde mål i sin återkomst mot Mjällby. I senaste matchen mot Varberg gick dock Marcus Berg av matchen mållös. Men han är en målskytt av hög kvalitet som fortfarande håller otrolig hög allsvensk klass. Han behöver inte heller speciellt många lägen för att det ska bli mål och han kommer bli en otroligt viktig spelare för IFK Göteborg resten av den här säsongen.

Samuel Adegbenro gör mål i matchen: Odds 2.95 hos Unibet

IFK Norrköpings store målgörare den här säsongen. När resten av IFK Norrköping har haft svårt att hitta målet den här säsongen så har Adegbenro klivit fram och gjort målen som behövs för att Norrköping ska få med sig poängen. Han har stått för 7 av IFK:s totalt 15 mål den såhär långt in i säsongen.

IFK Göteborgs trupp

Målvakter

Namn
Giannis Anestis
Ole Söderberg
Tom Amos

Backar

Namn
Carl Johansson
Alexander Jallow
Oscar Wendt
Yahya Kalley
Mattias Bjärsmyr
Rasmus Wikström

Mittfältare

Namn
Sebastian Eriksson
Hosam Aiesh
Gustav Svensson
Gustaf Norlin
Isak Dahlqvist
August Erlingmark
Simon Thern
Noah Alexandersson
Tobias Sana
Kevin Yakob
Adil Titi

Anfallare

Namn
Robin Söder
Patrik Karlsson Lagemyr
Kolbeinn Sigthorsson
Oscar Vilhelmsson
Marcus Berg

IFK Norrköpings trupp

Målvakter

Namn
Oscar Jansson
Wille Jakobsson
Felix Jakobsson
Julius Lindgren

Backar

Namn
Henrik Castegren
Finnur Tomas Palmason
Marco Lund
Linus Wahlqvist
Christopher Telo
Egzon Binaku
Viktor Agardius
Theodore Rask
Kevin Alvaraz
Dino Salihovic
Oliver Stefansson

Mittfältare

Namn
Alexander Fransson
Jonathan Levi
Ishaq Adubrazak
Ari Skulason
Manasse Kusu
Johannes Kristinn Bjarnason
Maic Sema
Kristoffer Kahzeni
Isak Bergmann Johannesson

Anfallare

Namn
Christoffer Nyman
Samuel Adegbenro
Carl Björk
Lucas Lima

Var sänds matchen?

Matchen mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping sänds på Discovery+. Discovery har rättigheterna och visar alla matcher i allsvenskan och superettan.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se