Hem rekar-fotboll allsvenskan Du är här

Göteborg vs Hammarby – Odds och Speltips Inför Matchen

Vilken fotbollssöndag vi bjuds på i allsvenskan. Först är det stockholmsderby mellan Djurgården och AIK. Denna match följs sedan upp med stormötet mellan IFK Göteborg och Hammarby. En match där ett förmodat trött Hammarby efter Europamatchen kommer resa till Göteborg för att försöka få med sig alla tre poängen till Stockholm. Man gör det mot ett IFK Göteborg som inte alls är i form.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
Få 100 kr bonus
 • Omsättningskrav: x 1
 • Snygg hemsida
 • Snabb registrering
18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21. Min. 1,80 odds. Regler & villkor gäller. stodlinjen.se. Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratisspel
 • 100 kr gratisspel
 • Inget omsättningskrav
 • Minsta odds 1.40
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% upp till 100 SEK
 • 100% upp till 100 SEK
 • Stort utbud av sportbetting
 • Mängder av livebetting
Gäller endast nya spelare: Bonussumman är 100% av max 100 kr. Måste bekräftas i Pop Up-rutan efter insättning. Insättning samt bonus måste omsättas 3x inom loppet av 60 dagar. 1.80 minimum odds på singelspel eller 1.40 i odds på kombinationsspel. Maximal insats är den initiala bonusen. Vissa spel samt vissa betalningsmetoder är exkluderade. Villkor gäller; 18+
100 kr bonus
 • 100 kr
 • Omsättningskrav: x 8
 • Minsta odds 1.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Matchinfo

Hemmalag: IFK Göteborg
Bortalag: Hammarby IF
Datum: söndag, 8 augusti
Matchstart: 17:30
Arena: Nya Ullevi, Göteborg

Vilka är favoriter att vinna matchen?

Enligt oddsen så är det IFK Göteborg som kliver ut i den här matchen som favoriter. Och med tanke på matchen är mitt i ett tufft europakval för Hammarby där bortalaget kan komma att rotera en del i sitt lag så ska nog IFK som hemmalag vara favoriter. Men hemmalagets form är inte alls något att jubla över samtidigt som bortalaget Hammarby är inne i en fin form. Det kommer helt klart bli en spännande, jämn och rolig match.

FulltidOdds
IFK Göteborg vinner matchen2.55
Oavgjort i Matchen3.40
Hammarby IF vinner matchen2.95

Spela på matchen hos Unibet

Välkomstbonus: Sätt in endast 100 kr och få 100 kr i free bet.

IFK Göteborgs kräftgång i allsvenskan

IFK Göteborg var rubrikernas lag inför säsongen. Man plockade in storspelaren Marek Hamsik och flera röster höjdes om att IFK skulle vara ett lag som skulle utmana i toppen. Men IFK har inte alls fått spelet att stämma under den här säsongen. Hamsik har nu lämnat klubben och tränaren Roland Nilsson fick lämna klubben. In kom en nygammal tränare i form av Mikael Stahre. Samt att klubben fått in flera hemvändare i truppen som har stor rutin från spel utomlands. Marcus Berg, Oscar Wendt och Gustav Svensson har alla anslut till IFK Göteborg men inte ens deras intåg i IFK Göteborg har kunnat ändra på lagets form och efter tretton omgångar så parkerar IFK Göteborg på en nionde plats i tabellen hela femton poäng bakom ettan Djurgården.

Spela på matchen IFK Göteborg mot Hammarby IF

Hammarby vinner matchen: Odds 2.95 hos Unibet

Hammarby kommer till den här matchen i en period med tufft matchande. Man har europamatcher som spelas mellan matcherna i allsvenskan vilket tar på spelarnas krafter. Men jag tycker att Hammarby i det här läget är ett bättre lag än IFK Göteborg och ska trots detta kunna gå ut på Ullevi och vinna matchen mot Göteborg. 

Över 2.5 mål i matchen: Odds 1.78 hos Unibet

Kollar man de senaste matcherna mellan lagen så brukar de vanligtvis bli målrika matcher. Lagen möttes vid tre tillfällen under fjolåret som tillsammans innehöll tio mål. Matchen 2019 slutade 6–2 till Hammarby. Så det är med andra ord målrika matcher som spelats mellan lagen och jag ser inte varför inte även denna match ska kunna bli målrik.

Hammarby vinner minst en halvlek: Odds 1.87 hos Unibet

Hammarby är inne i en riktigt stark form. Man har inte förlorat någon av sina tio senaste matcher. Detta gör att man även har statistiken på sin sida att man vinner minst en halvlek. Det har hänt de fyra senaste matcherna att Hammarby vunnit minst en halvlek.

Hammarby gör första målet i matchen: Odds 1.94 hos Unibet

Hammarby brukar ofta starta i ett rasande tempo. Något som ofta leder till att Hammarby brukar vara de laget som tar ledningen i sina matcher. Detta är ingen skillnad mot IFK Göteborg och i de tre senaste matcherna mellan lagen så har Hammarby tagit ledningen i matchen.

Båda lagen gör mål i matchen: Odds 1.58 hos Unibet

Hammarby brukar nästan alltid göra mål framåt. Men någon som är nästan lika vanligt är att det trillar in mål bakåt när Hammarby spelar matcher. Faktum är att de skett i nio av Hammarbys tio senaste matcher.

IFK Göteborg gör under 1.5 mål: Odds 1.65 hos Unibet

IFK Göteborg har inte alls fått igång sin offensiv som man önskat. Detta trots att man har otroligt mycket kvalitet framåt. Inte nog med detta så är Hammarby är ett lag som Göteborg har haft svårt att göra mål mot. I åtta av de nio senaste matcherna mellan lagen har IFK Göteborg klivit av matchen utan att göra över 1.5 mål.

1X i matchen: Odds 1.43 hos Unibet

Även om IFK Göteborg har haft svårt att vinna matcher så förlorar man också väldigt sällan. Nu kommer man ställas mot ett Hammarby som säkerligen har en hel del fokus på sitt europaspel som väntar både innan och efter matchen mot IFK. Kollar man statistiken så har IFK Göteborg vunnit tretton av sina sjutton senaste matcher.

IFK Göteborgs trupp

Målvakter

Namn
Giannis Anestis
Ole Söderberg
Tom Amos

Backar

Namn
Carl Johansson
Alexander Jallow
Oscar Wendt
Yahya Kalley
Mattias Bjärsmyr
Rasmus Wikström

Mittfältare

Namn
Sebastian Eriksson
Hosam Aiesh
Gustav Svensson
Gustaf Norlin
Isak Dahlqvist
August Erlingmark
Simon Thern
Noah Alexandersson
Tobias Sana
Kevin Yakob
Adil Titi

Anfallare

Namn
Robin Söder
Patrik Karlsson Lagemyr
Kolbeinn Sigthorsson
Oscar Vilhelmsson
Marcus Berg

Hammarbys trupp

Målvakter

Namn
David Ousted
Davor Blazevic
Oliver Dovin

Backar

Namn
Bjørn Paulsen
Aziz Mohammed Ouattara
Axel Sjöberg
Joe Mendes
Jón Guoni Fjóluson
Mads Fenger
Mohanad Jeahze
Richard Magyar
Simon Sandberg

Mittfältare

Namn
Abbe Khalili
Aimar Sher
Akinkunmi Amoo
Darijan Bojanic
Jeppe Andersen
Mayckel Lahdo
Vladimir Rodic

Anfallare

Namn
Astrit Selmani
David Accam
Filston Mawana
Gustav Ludwigson
Paulinho de Oliveira
Loué Bayere Junior

Var sänds matchen?

Matchen mellan IFK Göteborg och Hammarby IF sänds på Discovery+. Discovery har rättigheterna och visar alla matcher i allsvenskan och superettan.