Hem rekar-fotboll allsvenskan Du är här

Odds på Djurgården IFK Göteborg: Allsvenskan 2021

I den sista omgången innan allsvenskan tar EM-uppehåll så bjuds vi på ett riktigt stormöte. Stockholm mot Göteborg när Djurgården ska ta emot IFK Göteborg på Tele2 arena. Ett Djurgården som toppar tabellen och har inlett riktigt stabilt ställs mot ett IFK Göteborg som blandar och ger. Mycket talar för att denna match även är Marek Hamsik’s sista framträdande i allsvenskan och IFK Göteborg.

Matchinfo

Hemmalag: Djurgården
Bortalag: IFK Göteborg
Datum: söndag, 23 maj
Matchstart: 17:30
Arena: Tele2 arena

Vilka är favoriter att vinna matchen?

Djurgården är och ska vara favoriter i den här matchen. Djurgården har under våren imponerat stort och spelar anfallsglad och rolig fotboll. IFK Göteborg har haft det betydligt tyngre. Det är egentligen bara segern mot AIK tidigare under säsongen som imponerar. Annars så har IFK Göteborg haft det svårt att få med sig alla tre poäng i sina matcher.

Huvudstaden mot Sveriges näst största stad

Det är inte bara en rivalitet mellan klubbarna. Utan detta är rivalitet mellan två städer. Västkusten och Göteborg mot Stockholm och huvudstaden. IFK Göteborg är stadens stora lag och man har supportrar över hela Sverige som stöttar laget. Men även Djurgården är en storklubb även om man slåss om supportrarna i Stockholm tillsammans med Hammarby och AIK. Men när det vankas matcher mellan Stockholmsklubbarna och IFK Göteborg så är det alltid stor rivalitet på planen och bland supportrar.

Spela på matchen Djurgården – IFK Göteborg

Djurgården har imponerat under säsongen och det är därför man också toppar tabellen i allsvenskan inför den sista omgången innan uppehållet. Man har fem segrar på sju matcher vilket är imponerade siffror. För IFK Göteborg är det tyngre, endast en seger och hela fem matcher som slutat oavgjort. Kan man kraftsamla i den här matchen som också troligtvis är Marek Hamsik’s sista match i IFK Göteborg tröjan? Jag tror dock IFK Göteborg kommer få det tufft på konstgräset i Stockholm och Djurgården går in i den här matchen som stora favoriter i mina ögon.

När Djurgården spelar på hemmaplan så är det nästan garanti att det är just dem som gör första målet i matchen. Detta har hänt i alla lagets hemmamatcher den här säsongen.

Djurgården är inte bara starka och vinner matcherna på hemmaplan. Det är oftast i den andra halvleken som laget brukar vakna till liv och avgöra matcherna. Djurgården har nämligen vunnit andra halvlek i sina fyra senaste hemmamatcher.

Även om IFK Göteborg har haft det otroligt svårt att vinna den här säsongen med enbart en seger. Så är man även svårslagna. Laget har enbart en förlust och kollar man på IFK Göteborgs senaste tio matcher så är det endast en gång som laget har förlorat. Så länge att spela X2 i den här matchen kanske?

Det är inte för inte som Djurgården toppar tabellen. Man har imponerat den här säsongen och framförallt på hemmaplan har man spelat otroligt stabilt. Tre raka segrar och 6–1 i målskillnad och då har man ändå mött lag som Malmö FF och IFK Norrköping redan. Det talar för att Djurgården har styrka i laget.

När lagen möts så brukar det vanligtvis bli en hel del mål. Framförallt är det Djurgården som brukar stå för målproduktionen. Man har nämligen gjort över 1.5 mål i sex av de sju senaste matcherna mellan lagen.

Om det är något lag som ska kunna få hål på Djurgården så kanske det är just IFK Göteborg. För även om man inte lyckats stänga igen matcherna och få med sig alla tre poängen så gör man ofta mål framåt. I fem av lagets sex senaste matcher har man klivit av planen med minst ett mål framåt.

Målgörare i matchen mellan Djurgården och IFK Göteborg

Kalle Holmberg värvades in för att göra mycket mål för Djurgården. Riktigt den utväxlingen har varför Holmberg eller Djurgården fått med honom som anfallare. Men han har näsa för mål och får han ett par lägen så kommer det till sist rassla i målnätet.

Djurgårdens spelmotor och den som styrspelet för Djurgården. Är otroligt viktig både på och vid sidan av planen för DIF. Är oftast den som sätter andra spelare i farliga lägen men kan även själv stänka in ett och annat mål.

Med största sannolikhet är detta Marek Hamsik’s sista match i IFK Göteborg och allsvenskan. En stjärnvärvning som heter duga även om han kanske inte har fått ut helt den potential som IFK Göteborg hade hoppats på. Men blixtrar till lite då och då och visar att han har varit en spelare i absoluta världsklass. Stod för ett riktigt supermål i IFK Göteborgs senaste match mot Sirius. Kan han hitta nätmaskorna igen i den här matchen och avsluta sin sejour med ytterligare ett mål i IFK?

Var sänds matchen?

Stormötet mellan Djurgården och IFK Göteborg sänds på Discovery+. Discovery har rättigheterna och visar alla matcher i allsvenskan och superettan.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
100% till 100 kr
 • 100 % upp till 100 SEK i välkomstbonus
 • Omsättningskrav: x1
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Enormt sportbetting utbud
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Omsättningskrav: x1
 • Min. insättning 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% upp till 100 SEK
 • 100% upp till 100 SEK
 • Stort utbud av sportbetting
 • Mängder av livebetting
Gäller endast nya spelare: Bonussumman är 100% av max 100 kr. Måste bekräftas i Pop Up-rutan efter insättning. Insättning samt bonus måste omsättas 3x inom loppet av 60 dagar. 1.80 minimum odds på singelspel eller 1.40 i odds på kombinationsspel. Maximal insats är den initiala bonusen. Vissa spel samt vissa betalningsmetoder är exkluderade. Villkor gäller; 18+

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se