Hem rekar-fotboll allsvenskan Du är här

Djurgården AIK – Odds och Speltips Inför Matchen

Det har blivit dags för säsongens första stockholmsderby mellan Djurgården och AIK. Det är två lag som kämpar i toppen av tabellen där Djurgården toppar tabellen med AIK på en tredjeplats. Men ska AIK inte tappa för mycket mark mot toppkollegorna Djurgården och Malmö så krävs det att AIK vinner den här matchen.

Matchinfo

Hemmalag: Djurgården
Bortalag: AIK
Datum: söndag, 8 augusti
Matchstart: 15:00
Arena: Tele2 arena, Stockholm

Vilka är favoriter att vinna matchen?

Djurgården kliver ut i det här stockholmsderbyt som favoriter. Man gör det efter att ha inlett de fjorton första omgångarna i allsvenskan på ett imponerade sätt. Man toppar tabellen och är det laget som släppt in minst mål i årets allsvenska. Djurgården ser riktigt stabila ut och om AIK ska en chans att vinna den här matchen så krävs det att AIK genomför en riktigt bra insats. Men är det något man lärt sig genom åren så är det att i ett derby kan allt hända och AIK har en tendens att ofta lyfta sig i dessa typer av matcher.

FulltidOdds
Djurgården vinner matchen2.02
Oavgjort i Matchen3.55
AIK vinner matchen4.05

Spela på matchen hos Unibet

Välkomstbonus: Sätt in endast 100 kr och få 100 kr i free bet.

Stockholmsderby mellan två lag i toppen av tabellen

Inte nog med att det är ett stockholmsderby med att vad det innebär. Publiken är även tillbaka i viss mån om än bara hemmapublik och i begränsad kapacitet vilket höjer pulsen ytterligare på matchen. Men båda lagen är även med och krigar i toppen av tabellen där Djurgården framförallt spelat riktigt bra fotboll under hela säsongen och går som tåget i tabellen. Man har redan skaffat sig en liten lucka ner till övriga lag förutom Malmö som är det enda laget som orkat mäkta med och hänga på i Djurgårdens poängskörd. Så det är nog inte bara AIK:s supportrar som hoppas på en seger för AIK utan de flesta lagen som också jagar uppe i toppen hoppas nog att AIK vinner så att Djurgården inte drar ifrån och AIK kan täppa till den lucka som Djurgården skapat sig poängmässigt.

Spela på matchen Djurgården mot AIK

AIK vinner matchen: Odds 4.30 hos Unibet

Det är Djurgården som är favoriter i den här matchen och med all rätt. Djurgården har varit det bättre fotbollslaget av dessa två under den här säsongen. Men AIK och derbyn brukar ofta innebära att AIK går segrande ur den striden. För faktum är att AIK är något av en mardrömsmotståndare för Djurgården. Statistiken är otroligt starka till AIK:s fördel och Djurgården har faktiskt bara vunnit en av de arton(!) senaste matcherna i allsvenskan mellan lagen.

Under 2.5 mål i matchen: Odds 1.73 hos Unibet

Djurgården har släppt in minst mål i hela allsvenskan, totalt åtta stycken mål har det blivit bakåt för Djurgården på fjorton matcher. Sedan är det faktiskt AIK som har släppt in näst minst mål med sina tolv insläppta mål. AIK är inte heller kända för att vara ett lag som sprutar in mål framåt och Djurgården har inte heller varit det under den här säsongen. Med två ramstarka defensiver är det som upplagt för en målsnål match.

Djurgården vinner minst en halvlek: Odds 1.54 hos Unibet

Djurgården är riktigt stabila på hemmaplan på tele2 arena. Faktum är att man fortfarande inte har förlorat en match på hemmaplan under årets säsong och enbart tappat poäng vid ett tillfälle. Djurgården brukar försöka stänga matcherna tidigt vilket har lätt till att man de tre senaste matcherna har vunnit minst en halvlek på hemmaplan.

AIK gör över 0.5 mål i matchen: Odds 1.48 hos Unibet

När man pratar om målglada fotbollslag så brukar sällan AIK vara med i den diskussionen. Man har byggt ett signum med att vara ett riktigt stabilt lag bakåt men framåt har man inte alltid varit så målrika. Men det är också sällan som AIK kliver en av en allsvensk match utan att åtminstone göra ett mål i en match. Det har skett i AIK:s åtta senaste matcher att AIK gör minst 1 mål i en match.

Båda lagen gör mål i matchen: Odds 1.88 hos Unibet

Det är två lag som har riktigt starka defensiver som möts. Men med facit att AIK sällan kliver av en match utan att göra mål samtidigt som Djurgården är starka på hemmaplan och man då ytterligare adderar att AIK både har gjort minst ett mål och släppt in minst ett mål i sina tre senaste bortamatcher så förstår man varför detta är ett spännande spel.

AIK får flest hörnor i matchen: Odds 3.30 hos Unibet

Mycket av AIK:s offensiva spel går via Sebastian Larssons känsliga fötter. Hans fötter håller otroligt hög nivå och det kan mycket väl vara så att han är allsvenskans giftigaste frispark och hörnläggare. Men även om han inte är det så är det i alla fall ett vapen som AIK brukar dra nytta av under matcherna och man försöker komma till lägen där man kan få en hörna eller en frispark. Detta har lätt till AIK har haft flest hörnor i sex av sina senaste matcher.

Henok Goitom gör mål i matchen: Odds 3.95 hos Unibet

AIK:s lagkapten har den här säsongen fått sitta på bänken en hel del då AIK:s tränare valt att spela Stefanelli och Radulovic istället för Goitom. Men i de matcher som Goitom har hoppat in eller har spelat så har han gång på gång visat att gammal är äldst och att han fortfarande håller ruskigt hög nivå. Han har gett AIK en helt annan dimension i sitt anfallsspel och hans skicklighet på planen öppnar upp ytor både för honom själv och för sina lagkamrater. Goitom kommer garanterat att starta matchen mot Djurgården om inget oväntat händer och det är matcher som dessa som Goitom gillar som mest och det är ofta då han kliver fram och gör sina bästa insatser.

Djurgårdens trupp

Målvakter

Namn
Aleksandr Vasyutin
Tommi Vaiho
Jacob Widell Zetterström

Backar

Namn
Jacob Une Larsson
Hjalmar Ekdal
Jesper Nyholm
Elliot Käck
Jesper Löfgren
Aslak Witry
Leo Cornic
Isac Hein
Linus Tagesson
Melker Jonsson
Axel Wallenborg

Mittfältare

Namn
Magnus Eriksson
Rasmus Schüller
Elias Andersson
Haris Radetinac
Albion Ademi
Emmanuel Banda
Nicklas Bärkeroth
Edward Chilufya
Hampus Finndell
Curtis Edwards
Mattias Mitku

Anfallare

Namn
Kalle Holmberg
Joel Asoro
Emir Kujovic

AIK:s trupp

Målvakter

Namn
Budimir Janosevic
Jakob Haugaard
Kenny Stamatopoulos

Backar

Namn
Mikael Lustig
Per Karlsson
Alexander Milosevic
Sotiris Papagiannopoulos
Erick Otieno
Mikael Lustig
Lucas Forsberg

Mittfältare

Namn
Bilal Hussein
Zachary Elbouzedi
Sebastian Larsson
Ebenzeer Ofori
Tom Strannegård
Saku Ylätupa
Yasin Ayari
Filip Rogic
Nabil Bahoui

Anfallare

Namn
Henok Goitom
Nicolas Stefanelli
Stefan Silva
Bojan Radulovic

Var sänds matchen?

Matchen mellan Djurgården och AIK sänds på Discovery+. Discovery har rättigheterna och visar alla matcher i allsvenskan och superettan.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se