Hem rekar-fotboll allsvenskan Du är här

AIK – Malmö: Vilka är favoriter att vinna matchen?

Allsvensk omgång mitt i veckan och det blir ett riktigt toppmöte mellan Malmö FF och AIK. Två antagonister som länge kämpat om vilka är bäst i Sverige. AIK som är från huvudstaden anser att man är Sveriges största klubb. Men kollar man resultatmässigt så är det Malmö som bär den titeln. En match mellan två lag som presterat i toppen av allsvenskan under lång tid och det är alltid mycket känslor när lagen möter varandra.

Matchinfo

Hemmalag: AIK
Bortalag: Malmö FF
Datum: torsdag, 13 maj
Matchstart: 18:30
Arena: Friends Arena

Vilka är favoriter att vinna matchen?

Detta är en match som Malmö FF är och ska vara favoriter i. Även om AIK faktiskt inlett allsvenskan piggt och ser starka ut så har man alltid ohyggligt svårt mot Malmö. Faktum är att senast AIK vann mot Malmö på hemmaplan var 2012. Kan AIK vända den trenden i den här matchen eller är det Malmö som ska fortsätta sätta hjärnspöken i spelarna i AIK när man möter varandra?

Huvudstaden mot Skåne

AIK och Stockholm mot Malmö FF och Skåne. Det är huvudstadens största lag mot just nu Sveriges bästa fotbollsklubb om man ser till resultatraden. Malmö FF har på senaste tiden sprungit ifrån resten av de svenska klubbarna speciellt vad det gäller den ekonomiska biten. Men AIK har varit den klubben som tagit upp kampen mot Malmö allra hårdaste. Även om Djurgården också varit med och slagits om topplaceringar och till och med vunnit så har kampen ofta handlat om just Malmö och AIK på senare år. AIK titulerar sig ofta Nordens största klubb och AIK är en klubb som både syns och hörs mycket. Men ser man till prestationerna på planen så är Malmö överlägsna på den punkten.

Spela på matchen AIK – Malmö

Det är en öppen match på förhand även om Malmö är favoriter. AIK håller på och bygger om en del i sitt lagbygge där man vill bli mer offensiva. För defensivt är AIK seriens kanske starkaste lag. Men offensiven behöver fortfarande finslipas men AIK 2021 ser en klart bättre ut än vad man gjorde under fjolårssäsongen. För Malmös del har inledningen varit upp och ner. Spelet har inte på långa vägar sätt bländande ut men man tar sina segrar och är med i toppen. Man gick dock rejält på pumpen sist man var i Stockholm då man mötte Djurgården på tele2 arena. Där blev det förlust med 3–1 och det var siffror som mycket väl kunde varit betydligt högre till Djurgårdens fördel. Men nu är det naturgräs på Friends som väntar och det borde passa Malmö bättre. Sedan är Malmö lite av en mardrömsmotståndare för AIK. 

Det är tajta matcher när lagen brukar mötas. Men ser man till lagens form så kommer AIK försöka stänga ner defensiven och trycka ner Malmö genom kontringar. Detta kan dock straffa sig då Malmö är starka offensivt. Men får AIK in ett mål så är det inte helt omöjligt att det båda lagen kommer göra mål i den här matchen.

Det har varit lite av AIK:s signum den här säsongen att gör man första målet i matchen ja då kommer AIK vinna matchen. Det har även varit fallet i de tre tidigare hemmamatcherna som laget haft under säsongen. Man har gjort första målet och sedan har man gjort det otroligt svårt för motståndarna att komma någon vart.

Tre segrar, tre nollor på hemmaplan. Statistiken talar sitt tydliga språk. AIK är ruskigt starka på hemmaplan och man har alltså fortfarande inte släppt in något mål på Friends Arena den här säsongen.

Matcher mellan AIK och Malmö på Friends Arena är nästan garanti för kryss numera. Fyra av de fem senaste matcherna mellan lagen på AIK:s hemmaplan har slutat med oavgjort resultat. Kommer detta upprepa sig i den här matchen?

AIK har kanske seriens bästa försvarsspel och framförallt på hemmaplan är man svåra att forcera. Matcherna mellan lagen är generellt också väldigt målsnåla. Fem av de sex senaste matcherna på Friends Arena mellan lagen har slutat med att det blir mindre än 2.5 mål i matchen.

Målgörare i matchen

Värvades in till säsongen som den spelaren som skulle göra målen framåt för Malmö. Har inte riktigt fått det att lossna än även om han skapar mycket chanser. Han har dock spräckt målnollan i allsvenskan. Men måste börja leverera mer mål om Malmö ska få mer valuta för värvningen man har gjort.

Har klivit fram när det som mest behövts för Malmö FF. Står på tre mål efter fem matcher vilket gör honom till bästa målskytten i Malmö FF. Är inne i en fin formkurva och kan bli en del ytor om AIK väljer att kliva upp i banan, detta är något som Rieks kan utnyttja och han är perfekt i såna lägen.

AIK:s kapten och fanbärare på planen. Fick inleda de första matcherna på bänken men har sedan han fått starta visat vilken oerhörd betydelse han har för AIK:s anfallsspel. Även om han börjar bli till åren och inte alls är lika snabb som förut så har han en fotbollshjärna som är fantastisk. Han skapar ytor till sina lagkamrater och är alltid en fara för motståndarnas försvarare. Matcher som dessa när AIK inte är favoriter är matcher som passar Goitom bäst. Det är då han kliver fram och visar hans betydelse för klubben. Står fortfarande mållös i allsvenskan den här säsongen. Ska den målnollan spräckas mot Malmö?

Var sänds matchen?

Matchen mellan AIK och Malmö FF på Friends Arena sänds på Discovery+. Discovery har rättigheterna och visar alla matcher i allsvenskan och superettan.

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
100% till 100 kr
 • 100 % upp till 100 SEK i välkomstbonus
 • Omsättningskrav: x1
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Enormt sportbetting utbud
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Omsättningskrav: x1
 • Min. insättning 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% upp till 100 SEK
 • 100% upp till 100 SEK
 • Stort utbud av sportbetting
 • Mängder av livebetting
Gäller endast nya spelare: Bonussumman är 100% av max 100 kr. Måste bekräftas i Pop Up-rutan efter insättning. Insättning samt bonus måste omsättas 3x inom loppet av 60 dagar. 1.80 minimum odds på singelspel eller 1.40 i odds på kombinationsspel. Maximal insats är den initiala bonusen. Vissa spel samt vissa betalningsmetoder är exkluderade. Villkor gäller; 18+

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se