Hem rekar-fotboll Du är här

Allsvenska Guldstriden

Allsvenskan går in mot sitt slutskede med bara 8 omgångar kvar. Inför omgången så är det 5 lag som har chansen på att ta hem Allsvenskan. De 6 lagen är IFK Göteborg, IFK Norrköping, AIK, Elfsborg och Malmö FF och ligger inom 8 poängs mellanrum.

De fem lagen i toppstriden i allsvenskan

IFK Göteborg ledde serien halvvägs men inledde höstsäsongen svagt. De tog bara 4 poäng på de inledande 4 matcherna. I samma period så tappade de sin stora stjärna Lasse Vibe till engelska Brentford. De sålde inte bara under sommar transfern utan förstärkte laget med anfallarna Riku Riski, Victor Sköld och även Mittfältaren Mads Albaek. Med dessa nyförvärv så har IFK fyra segrar av fem möjliga och kan bli riktigt vassa i slutet av Allsvenskan. Ett tungt avbräck är att den ordinarier mittbacken, Thomas Rogne som slet av korsbandet i matchen mot Gefle.

IFK Norrköping, årets överraskning i Allsvenskan. En stor bidragande faktor till det är lagets skyttekung Emir Kujovic. Emir har gjort 14 mål och ligger med det på andra plats i den Allsvenska skytteligan. Efter en knackig inledning på höstsäsongen så har de kommit i en bra formkurva. Tio poäng av tolv möjliga på de senaste 4 matcherna.

Elfsborg ligger som förväntat med i toppen av Allsvenskan. Trotjänaren Anders Svensson ryktades till Indien. Men det blev inget och det kommer nog bli viktigt för Elfsborg om det vill ha något med guldstriden att gör. Viktor Prodell är lagets skyttekung med 10 mål.

AIK är inte bara seriens hemma starkaste lag utan har den formstarkaste anfallaren för tillfället. Henok Goitom som har gjort 15 mål denna säsong och kommer vara viktig i slutskede av Allsvenskan. Under sommar fönstret så tappade man landslagsmannen Nabil Bahoui till AL-Ahli i Saudiarabien. Med det plockade in den förre guldhjälten Jos Hooiveld från Southampton och den förre AIK:an Stefan Ishizaki från Los Angeles galaxy. De har en väldigt bra form med 6 segrar på de senaste 7 matcherna.

Malmö FF som har dominerat den svenska fotbollen de två senaste åren. Har inte levt upp till förväntningarna detta år. Efter succén att ta sig till champions League förra året så lämnade många spelare för spel utomlands. Men det fick oerhört mycket pengar räknat med Allsvenska mått mätt. De plockade in flera intressanta spelare under sommarfönstret.  Som Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic. Även i år hare de tagit sig till Champions League som kommer hålla på samtidigt som avslutningen av Allsvenskan.

Speltips Vinnare av Allsvenskan 2015

Trots att de är 5 lag som har chansen att ta hem Allsvenskan, så tror jag de står mellan tre lag. IFK Göteborg, IFK Norrköping och AIK. Det ser man på oddsen också. IFK Göteborg tror jag vinner fast att de tappade sin stjärna Lasse Vibe. Fler spelare har klivit fram och tagit ansvar för målskyttet, de har även 2 poängs försprång på de två andra lagen. IFK Norrköping och AIK har en stor chans att vinna. Men då måste deras skyttekungar Henok Goitom och Emir Kujovic presterar. En skada eller formsvacka på någon av dem kommer drabba hela laget.

Odds vinnare av Allsvenskan

Odds från Unibet

IFK Göteborg 2.65

AIK 3.00

IFK Norrköping 4.25

Elfsborg 7.50

Malmö FF 31.00

Åtvidabergs+FF+-+AIK+sammandrag

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se