Hem rekar-fotboll Du är här

AIK – IFK Göteborg

Dag: måndag den 26/10

Tid: 19.05

Plats: Friends Arena, Stockholm

Guldkampen ska avgöras och ett lag kommer bli avhängt i dagens möte mellan de stora rivalerna. Det är dock IFK Norrköping som har det bästa utgångsläget till sista omgången, om Norrköping vinner i sin sista match mot svåra Malmö tar man guld. Hur som helst vill bägge lagen åtminstone ha chans att haka på IFK Norrköping och ändå ha chansen på guldet. AIK som med nöd och näppe lyckades ta tre poäng mot Halmstad borta och IFK Göteborg som mötte Djurgården och spelade 2-2. Det här kommer bli en tajt match där bägge lagen spelar väldigt stelt och nervöst.

AIKs senaste match slutade med en 1-0 vinst och det var verkligen ingen självklarhet att det skulle bli så. Utan på övertid lyckades Halmstads back Ali Khan sjabbla till det rejält och gav AIK vinsten, i och med det målet trillade även Halmstad ur allsvenskan. AIK var verkligen inte det lag som var bäst i mötet mot Halmstad utan det var en jämn match, men samtidigt är AIK med i toppen utav en anledning att man är ett bra lag som även har flyt. Mot Halmstad blev Nils – Eric Johansson utvisad och kaptenen kan inte vara nöjd att missa den här matchen. Även en annan spelare som är extremt viktig för AIK Ebenezer Ofori missar matchen och det är ett tungt avbräck för Gnaget. Samtidig har man en bred trupp och borde kunna ersättas hyfsat enkelt. Mohammed Bangura som haft ett par tuffa säsonger bakom sig kommit tillbaka starkt. I alla fall efter sommaren nu när AIK har gått grymt bra och han har även mäktat med åtta mål vilket är riktigt bra. Den som lyfter detta lag mest är dock den spelare som ligger på andraplatsen i totala skytteligan nämligen Henok Goitom. Utan Goitom hade inte AIK varit med i toppstriden. Man kan dra paralleller med när IFK Göteborg tappade Lasse Vibe i somras, innan dess var man extremt överlägsna och han gjorde en hel del viktiga mål. Om AIK vill slå IFK Göteborg måste man få stopp på deras spelvändningar som man är ruskigt effektiva på och det är framförallt Sören Rieks som man får hålla ett extra öga på. Senaste mötet på Friends Arena slutade med en IFK Göteborg seger med 0-2, det ska bli roligt att se idag om man lyckas ta en revansch seger och dessutom släcka chansen för guld för rivalerna.

IFK Göteborg som inte är i någon vidare form spelmässigt och man saknar det sista därför tror jag att man får riktigt svårt att knipa guldet. Om det hade vart i somras när man hade en grym form hade man med största sannolikhet tagit guld. I sin senaste match mot Djurgården var man inte alls vassa åtminstone i första halvlek och underlaget ställde kanske till det en del? Man har hur som helst kryssat tre av de senaste fyra matcherna och det är alldeles för dåligt. För tillfället har man ingen riktig målskytt när Lasse Vibe lämnade och han lämna ett stort tomrum efter sig för Risku har knappast gjort någon succé. En annan anledning är att Thomas Rogne drog på sig en korsbandsskada och han var verkligen en bidragande orsak till att IFK Göteborg släppte in så få mål på våren. Inga andra spelare är skadade och det är tur det, om man ska ta det där efterlängtade guldet. Sören Rieks har vart en av IFK Göteborgs mest produktiva spelare i år och han måste leverera idag och han står på hela tio mål som är väldigt bra för en yttermittfältare. Man borde vinna mittfältskampen idag nu när Ebenezer Ofori är borta som har varit en av AIKS bästa spelare som sagt. Man kommer få ett stort stöd idag på Friends Arena eftersom det kommer komma upp en hel del göteborgare. Senaste mötet mot AIK som spelades på Gamla Ullevi i våras slutade klara 3-0 till IFK Göteborg och det var en match där man verkligen demolerade AIK som inte hade en chans då.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Om man ser oddsen kommer det bli en fruktansvärt jämn match med AIK som väldigt knappa favoriter. AIK har 2,60 pengarna vid vinst och IFK Göteborg ligger på 2,62 pengarna och det är ett väldigt ovisst möte på förhand. Jag tycker också man ska ge AIK favoritskapet i denna match när man har gått så bra på hösten. Jag tror dock att IFK Göteborg kommer ta hem matchen eftersom att det verkligen gäller i denna match och tycker att Blåvitt har en bättre trupp än AIK. Bägge lagen måste vinna för att kunna vinna och IFK Norrköping har Sveriges bästa lag i sista omgången Malmö FF så man vet att allt kan hända. Matchen kommer att sluta 1-2 till IFK Göteborg och det ger 10,0 pengarna och målskyttarna i matchen kommer bli Henok Goitom, Mikael Boman och Sebastian Eriksson som frälser Blåvitt i slutet. Dagens mest intressanta match och det kommer bli en rafflande kamp med mycket dueller likt ett derby och rätt stel match med få målchanser!

IFK SUNDS