Hem rekar-fotboll Du är här

AIK-BK Häcken

Dag: lördag, den 19 september

Tid: 16:00

Plats: Friends Arena, Solna

Nu är det dags för en oerhört viktigt match för AIK i guldstriden. De ligger på en andraplats i Allsvenskan två poäng bakom serieledande IFK Göteborg. De möter ett BK Häcken som blandar och ger. BK häcken ligger för till för tillfället i mitten av tabellen och har ingen chans att gå för en topp tre placering eller risk för nedflyttning. Senaste mötes var i somras och då slutade matchen 0-0.

AIK är för fullt med i guldstriden med sju omgångar kvar. En som har kommit i bra form nu på höstsäsongen är Henok Goitom. Han leder skytteligan med sina 15 mål på 23 matcher. Henok gjorde två mål i 4-2 segern mot Falkenberg. De plockade in två tunga nyförvärv i somras. Stefan Ishizaki och Jos Hooiveld. Men för tillfället så är Stefan lårskada och kommer vara borta till i början av oktober

BK Häcken åker till Stockholm med gott självförtroende efter storsegern mot Halmstad med 4-1. Det som har varit ett dilemma för Häcken hela året är att de kan ha spelat övertygande i en match och vunnit. Men i nästa så kan de göra en plattmatch där de blir förlust. De värvade in brassen Paulinho under sommaren. Vilken succé han har gjort 6 mål på 8 matcher och han slog till med ett hattrick i senaste matchen. Häcken är ett av de lag som har gå över till att spela på konstgräs. Matchen nu i helgen spelas på naturgräs så vi får se hur de klarar av det. Häcken har två spelare på skadelistan, Emil Wahlström med en lårskada och David Frölund med en knäskada.

Speltips

En AIK seger ger oddset 1.66. Det är mycket som talar för en seger till AIK, de är det hemma strakaste laget i serien och stekheta anfallaren Henok Goitom. Att Henok Goitom ska göra mål i matchen känns given och oddset ligger där efter på 2.10. Chansning är att Häcken vinner matchen och oddset på det ligger på 4.75. De har under säsongen hotat topplagen när de har mött dem. Det visa de inte minst mot Malmö FF som de har tagit två stabila segrar mot.

friendsarena_eventimage_AIK2015-592

 

 

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se