Hem nyheter Du är här

Top 5 ligor Fotboll – Vilken av topp ligorna i Europa är den mest målglada?

När man pratar toppfotboll i Europa så nämns ofta vilken liga som är bäst vad gäller resultat. I dagsläget så är det enligt UEFA:s ranking den engelska ligan som är den största ligan. Men frågor du någon person från de övriga länderna på listan som är Tyskland, Spanien, Italien och Portugal så kommer de garanterat svara att deras liga är den bästa i Europa. Men om man bortser från ligornas resultat på planen och kollar i stället på vilken av dessa ligor som har högst målsnitt vilken liga är det då som toppar?

Vi har tagit statistik från alla de fem högst rankade ligorna i Europa vilket är Premier League i England, La Liga i Spanien, Bundesliga i Tyskland, Serie A i La liga och Primeira Liga i Portugal och så har vi jämfört de olika ligornas målsnitt de fem senaste säsongerna för att ta fram vilken av de största ligorna som det blir flest mål i.

Högst målsnitt dem senaste fem säsongerna

Topp 5 Ligor 2021Genomsnittligt Mål Gjort
Bundesliga3.01 mål i snitt per match senaste fem säsongerna
Serie A2.88 mål i snitt per match senaste fem säsongerna
Premier League2.74 mål i snitt per match senaste fem säsongerna
La Liga2.64 mål i snitt per match senaste fem säsongerna
Primeria Liga2.31 mål i snitt per match senaste fem säsongerna

Statistiken visar tydligt att om du vill se målrik fotboll så ska du besöka en match i Tyskland och gå på Bundesligafotboll. I Bundesliga så görs över 3 mål i snitt per match vilket är den enda av toppligorna i Europa som har ett målsnitt på över 3 mål.

Av de fem största ligorna så är det den portugisiska högsta ligan som har det lägsta målsnittet där görs i snitt 0.7 mål mindre per match än i Bundesliga.

Intressant är också att det görs mer mål i Premier League än vad det gör i La Liga fast många pratar om att den spanska fotbollen är mer offensivt lagt och att lagen fokuserar mindre på försvarsspelet.

Om man kollar på en enskild match så är det högsta antalet mål som gjort i en enskild match i dessa ligor de senaste fem säsongerna 10 mål. Detta har hänt vid två tillfällen. Båda gångerna detta skedde var säsongen 2018/2019. En gång i portugisiska ligan när Benfica vann med 10–0 mot Nacional och en gång i den spanska ligan när Barcelona vann med 8–2 mot Huesa.

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se