Hem nyheter Du är här

Var med och rösta fram årets sportkommentator 2018 med TVmatchen.nu

Kommentator Just nu har du själv chansen att utse Sveriges bästa sportkommentator 2018 med Sveriges största TVsport-guide, TVmatchen.nu. Dessa vokala maestros som har den ansvarsfulla men samtidigt ärofyllda uppgiften att leverera timade och korrekta iakttagelser av händelseförloppet i ett sportsammanhang i ett oftast snabbt tempo till hela svenska folket.

Tänk själv tillbaka till VM i ishockey 2003 och den historiska vändningen mot Finland när halva Sveriges befolkning enligt sägen hade gett upp när Sverige låg under med 1-5 och slängt ut sina TV-apparater genom fönstret (som också missade vad kommentatorerna sa). Men så vet vi ju att Sverige vände och vann med 6-5 och ny svensk sporthistoria skrevs där och då. Det är vid sådana stora och minnesvärda sporthändelser som kommentatorerna gör ett sånt otroligt viktigt jobb för att förstärka hela upplevelsen för alla som tittar.

Gå in och rösta

Om du tycker att någon av kandidaterna till ”Årets sportkommentator 2018” har varit med och skapat minnesvärda, kanske historiska ögonblick för dig och svenska folket har du själv chansen att lyfta fram din favoritröst i sportsammanhang med TVmatchen.nu. Gå in och lägg din röst idag! Missa inte din chans att rösta på din favoritkommentator så att denna inte går miste om prestigefyllda priset, ”Årets sportkommentator 2018”.

Liten försmak på de kandidater du har att välja mellan

Niklas Holmgren

En av Sveriges kändaste röster i sporter som NHL, SHL, Premier League och Champions League. Det som utmärker Niklas mest är hans stora NHL kunnande och det ärofyllda uppdraget att ta hand om NHL slutspelet, Stanley Cup för hela Sveriges beskådning som han började kommentera redan 1994 för kanal 5 (finalen mellan New York Rangers och Vancouver Canucks). Niklas har sedan dess varit involverad i princip alla Stanley Cup finaler sedan dess.

Lena Sundqvist

Har på bara några få år etablerat sig som en av Sveriges mest välbekanta sportkommentatorer inom framförallt SHL och allsvensk fotboll. Hon har även haft det stora uppdraget att kommentera OS i Sotji. Har även omnämnts att ha Sveriges coolaste kommentatorsröst och är Sveriges första kvinna att kommentera SHL-hockey i TV.

Chris Härenstam

Är säkerligen Sveriges mest kompetente kommentator när det kommer till att ha extremt mycket kunnande inom olika sporter. Chris började karriären på Eurosport med att kommentera mindre uppmärksammade sporter. Han gick sedan över till SVT och har där blivit en av Sveriges mest folkkära kommentatorer genom att kommentera stora sporthändelser som fotbolls-vm från 2002 till 2018, hockeyn i vinter OS 2010 i Vancouver, Kanada.

Vill du ha mer info om övriga kandidater? Gå in på TVmatchen.nu för att läsa mer och se samtidigt till att lägga din röst på din favoritkommentator.

Du kan rösta i tävlingen fram till 20/12-2018 och vinnaren utses den 21/12-2018.

Gå in idag och hjälp fram din favorit till det fina priset ”Årets sportkommentator 2018”.

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se