Hem nyheter Du är här

Tungviktsmöte väntar i Dortmund

dortmund

Kvällens hetaste Champions League-match spelas i Tyskland och närmare bestämt på Signal Iduna Park. Hemmalaget Dortmund som leder Bundesliga tar emot ett, för tillfället, vacklande Real Madrid. Vi tror stenhårt på en målrik match.

Dortmunds facit efter 6 matcher: 19 mål och 1 insläppt

Holländaren Peter Bozs har onekligen satt sin prägel på laget – med besked. Efter 6 omgångar leder Dortmund ligan på 16 poäng med målskillnaden + 18. Detta kan jämföras med värsta konkurrenten FC Bayern som har gjort 14 och släppt in 5. Så det ser onekligen bra ut för Dortmund. Men i Champions League hade man nog hoppats på en bättre start. Förlust på Wembley mot Tottenham med 1-3 är förvisso ingen katastrof i sig, men med tanke på att gruppen är så pass tuff måste Dortmund plocka poäng i sådana matcher om det inte ska bli respass redan i gruppspelet.

Senaste fem matcherna: Dortmund-Mönchengladbach 6-1, Hamburg-Dortmund 0-3, Dortmund-Köln 5-0, Tottenham-Dortmund 3-1, Freiburg-Dortmund 0-0.

Saknas: Marco Reus, Eric Durm, André Shürrle, Raphael Guerreiro, Sebastian Rode och Marcel Schmelzer.

Real Madrid: redan 7 poäng efter Barcelona

Zinedine Zidanes lagbygge vacklar i ligan. 3 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust är facit efter 6 spelade omgångar. Till råga på allt har man redan halkat 7 poäng efter serieledande FC Barcelona. Det är inte godkänt för att vara en klubb av Real Madrids dignitet.

Senaste fem matcherna: Alaves-Real Madrid 1-2, Real Madrid-Real Betis 0-1, Real Sociedad-Real Madrid 1-3, Real Madrid-Apoel 3-0, Real Madrid-Levante 1-1.

Saknas: Marcelo, Karim Benzema, Theo Hernandez och Mateo Kovacic.

Överspelet känns givet

Det känns vanskligt att tippa på någon vinnare i denna match då man inte riktigt vet var Real Madrid står för tillfället. Ronaldo är visserligen tillbaka i laget, och det är givetvis positivt för dem. Dortmund ångar bara på just nu, men det är stor skillnad på att möta Real Madrid jämfört med exempelvis Mönchengladbach (sorry alla Gladbach-fans). Jag lutar mer åt överspelet med tanke på Dortmunds hysteriska målform och Real Madrid individuella skicklighet. Över 3.5 mål till 1.90 hos Bethard är taget!

Bethard Big logo

Kategorier: