Hem nyheter Du är här

Tre poäng det enda som gäller för Arsenal

southampton arsenal

Arsenal tog en blytung seger senast mot ett kraftigt roterande Manchester United, men tre poäng är tre poäng, och i Arsenals fall innebar det att man faktiskt har chansen att nå Champions League. Ikväll ställs de mot Southampton och förutsättningarna är givna: endast tre poäng gäller!

Uträknat Arsenal jagar Champions League

Efter en svag säsong och kraftiga avgångskrav från fansen mot Arsene Wenger kan Arsenals säsong, mot alla odds, trots allt sluta lyckligt. Laget är nu sex poäng från fjärdeplacerade Manchester City, och då ska det tilläggas att City har en match mer spelad. Vid seger idag är avståndet alltså bara tre poäng.

Inför kvällens match finns ett antal frågetecken för Wenger. Laurent Koscielny, Shkrodran Mustafi och Granit Xhaka är alla tveksamma till spel. Och då ska man komma ihåg att nästa match spelas redan på lördag. Hur mycket vågar Wenger gambla? Är det värt att slänga in Koscielny som uppenbarligen inte är 100 % redo? Vi tror nog det trots allt. Ikväll är det allt eller inget och då får det smärta lite extra.

Hemmalaget Southampton befinner sig i ett ingenmansland utan chans att nå Europaplats och utan risk att dras in i en nedflyttningsstrid. Den här matchen kommer således bara handla om heder, sedan finns det visserligen en ekonomisk aspekt i det hela då högre tabellplacering ger större TV-intäkter.

Anmärkningsvärt i Southampton är att den interna skytteligan leds av Charlie Austin (för närvarande skadad) och Nathan Redmond på bara 6 mål vardera. Bortsett från Austin saknas även Alex McCarthy och Virgill van Dijk på grund av skador.

Statistik

Lagets fem senaste matcher:

Arsenal – V, F, V, O,V

Southampton – O, O, F, F, V

  • Båda lagen har 4 förluster, 2 oavgjorda och 2 vinster på de 10 senaste inbördes mötena.
  • Southampton är obesegrade i de senaste fyra hemmamatcherna mot Arsenal
  • Båda lagen snittar över 5 hörnor per match – 5.26 för Southampton och 5.74 för Arsenal
  • Båda lagen snittar över 2.5 mål per match – 53 % av matcherna för Southampton och 68 % för Arsenal

Spela på Premier League hos Betclic och passa på att hämta din välkomstbonus på 2000 kr!

betclic-bonus