Hem nyheter Du är här

Toppmöte väntar i Premier League

Nationalarenan Wembley i London bjuder in till en rejäl fest när Tottenham Hotspurs får besök av Manchester United under onsdagskvällen. Det är två lag som båda behöver tre poäng men framförallt Spurs är i stort poängbehov i kampen om sista placeringarna i topp 4. Blir det Pochettino eller Mourinho som har störst leende efter 90 minuter + tillägg och får vi se Alexis Sanches göra Premier League-debut för sin nya klubb?

Trots att åtta poäng skiljer lagen åt är det svårt att måla upp Manchester United som stora favoriter i mötet. Tottenham är starka på hemmaplan och när laget når upp till sin högsta nivå är det inte många som kan bemästra den vita Londonklubben. Mourinho har visat sig mästare på att få med sig kryss borta mot topplagen men med tanke på Citys 12 poäng stora avstånd borde portugisen inte nöja sig med en poäng.

United har gått rent i januari

Man United är i bra form och har vunnit samtliga fem matcher i januari. Det har blivit tre segrar i ligan och två i cupen och dessutom har laget inte släppt in ett enda mål under månaden som dessutom har förgyllts med Alexis Sanchez värvats in från konkurrenten Arsenal. Lagets nya nummer 7 har stora skor att fylla efter att spelare som Best, Beckham och Cristiano Ronaldo tidigare burit numret. Fortsätter den lille chilenaren på samma sätt som i debuten mot Yeovil Town i FA-cupen har fansen på Old Trafford fått en ny kelgris som dessutom ger en helt ny dimension i anfallsspelet. Chansen att Sanchez får starta igen mot Tottenham är väldigt stor.

Mourinho har gjort sig känd för att gärna påpeka Uniteds skadesituation men när inga nya skador uppdagades efter matchen mot Yeovil Town var det en nöjd portugis som mötte pressuppbådet:

Hämta Bonus

– Allt är bra, den riktiga huvudverken kommer när du inte har de bra spelarna så när du har många skador får du problem. När nästan alla är tillgängliga och kvalitén är hög, då är det bra problem!

Tottenham i sin tur ligger på en femteplats inför onsdagens match och har haft en blandad säsong med höga bergstoppar likt K2 och djupa dalar som Marianergraven. I Champions League vanns gruppen före dubbla regerande mästaren Real Madrid och tyska giganterna Dortmund men i ligan har formen inte varit lika god med många onödiga poängtapp för Pochettinos mannar.

Harry Kane ständigt het

Harry Kane har visserligen producerat mål som vanligt men fjolårssäsongens magnifika resultat har väntat på sig och ligatiteln är sedan länge borta vilket även Mourinho bekräftar även om han hyllar laget inför onsdagens drabbning:

– Det är ett av de bästa lagen i landet. Ingen titelutmanare i år eftersom de ligger för långt efter. Men jag kan ärligt säga att de är en Champions League-utmanare och att de kan nå den nivån. De har några av de bästa spelararna i landet, en väldigt bra manager och de är en väldigt svår motståndare.

Hur matchen utspelar sig återstår att se men det börjar bli ett riktigt getingbo om platserna till Champions League där två utav lagen United, Chelsea, Liverpool, Tottenham och Arsenal kommer missa den åtråvärda turneringen nästa år!

Oddsa på toppmötet hos LeoVegas

Vill du betta på Tottenham vs Manchester United eller bara gillar sport och odds generellt? Isåfall ska du prova LeoVegas för de har ett av marknadens bästa utbud av odds. Numera kan du även se hundratals timmar av Live streamad sport varje vecka direkt på din dator, i din mobil eller på din surfplatta. Skapa ett konto hos spelbolaget idag för att del av en maxad välkomstbonus som ger dig en optimal start i ditt spelande!

Leovegas logg

Kategorier: