Hem nyheter Du är här

Speltips inför lördagens allsvenska matcher

sirius

Halmstad – Sundsvall

Snacka om ett ångestladdat möte! Det är två lag i den absoluta bottenstriden som ställs mot varandra i ”returmötet” på Örjans Vall. Halmstad är med nye tränaren Igor Krulj riktigt illa ute och ligger nu på kvalplats. Sundsvall tog en efterlängtad seger mot HBK efter en lång förlustrad på 5 raka matcher. Men Joel Cedergren kan knappast slappna av, för Giffarna har bara 6 poäng ner till nedflyttning.

Vi kan nog räkna med en jämn och tuff match utan vidare skönspel. Båda lagen kommer göra allt för att inte förlora och därför känns underspelet högst gångbart.

Under 2.5 mål spelas till 1.68.

Malmö – Jönköping Södra

Efter fiaskot och bottennappet mot Vardar är Malmös Europaäventyr över för den här gången. Nu återstår ”bara” Allsvenskan och med den trupp Magnus Pehrsson har till förfogande bör det bli en lugn och säker resa mot guldet. Jönköpings Södra har i skymundan blivit indraget i bottenstriden, det mesta av fokuset läggs på AFC, Kalmar, Halmstad och Sundsvall, men J-Södras trend är onekligen besvärlig. De har alltså åtta raka utan vinst (fyra förluster och fyra oavgjorda), senaste segern kom mot AFC den 7:e maj.

Jönköpings usla form och Malmös revanschlusta efter uttåget i Europa gör att jag tror stenhårt på Malmö.

MFF – 1.5 spelas till 2.05. 

Sirius – Häcken

Sirius fortsätter att plocka poäng och ligger nu på en överraskande fjärde plats i tabellen. Detta trots att man sålt sin bästa spelare Kingsley Sarfo till Malmö FF. Formen är det inget fel på: 4 vinster och 1 oavgjord på de 5 senaste skrattar man inte bort.

Häcken å andra sidan sladdar på i mitten av tabellen och man får det inte att stämma. På 15 matcher har man enbart gjort 15 mål, det får man säga är uselt med tanke på spelarna man har. Micke Stahre har förvisso fått till defensiven, men man måste kunna kräva mycket mer offensivt. De är väldigt ojämna i sina prestationer så det är alltid svårt att tippa deras matcher.

Här luktar det kryss lång väg, Sirius är svårslagna för tillfället samtidigt som Häcken inte släpper till mycket.

X spelas till 3.25 

Samtliga odds hittar ni hos Betfinal

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se