Hem nyheter Du är här

Speltips inför kvällens allsvenska matcher

erton

Ikväll spelas två matcher i Allsvenskan, ett renodlat bottenmöte och ett mittenmöte. Här är kvällens speltips.

Gif Sundsvall – Kalmar

Bottenmöte på Norrporten mellan två lag som tagit olika riktningar efter sommaruppehållet. Giffarna har 1 seger, 2 oavgjorda och 4 förluster på de senaste 7 matcherna. Man hade verkligen behövt fylla på nu i sommar, men eftersom det är tomt i kassan finns inte den möjligheten. Kalmar å andra sidan insåg vilket farligt läge man är i och agerade därefter. Nanne plockades tillbaka och ett antal kvalitetsspelare värvades. Det har gett resultat på planen: 9 poäng på 7 matcher sedan uppehållet – en klar förbättring mot innan.

Kalmar saknar Tobias Eriksson och Rasmus Elm (långtidsskadade) plus Romario och Biskupovic som är avstängda. Giffarna har inga avbräck bortsett från korsbandsskadade Erik Granat och Filip Tägtström.

Tips:

Den här matchen kan definiera lagens riktning inför höstsäsongen. En vinst skulle innebära ett litet andrum ner till kvalplats. Risken finns därför att det kan bli en avvaktande match där inget av lagen vill förlora. Med det sagt håller jag Kalmar som ett klart bättre lag och de har spelare som på egen hand kan avgöra matcher. Erton Fejzullahu är en sådan spelare till exempel. Däremot hade man verkligen behövt Romario, speciellt nu när Ismael är borta.

Sundsvall har förtvivlat svårt att göra mål, det beror helt enkelt på att det saknas kvalité i laget.

Jag chansar på tvåan här och 3 gånger pengarna är klart spelvärt.

Kalmar att vinna – 3.00 @ ComeOn

Örebro – Hammarby

Ett tydligt mittenmöte mellan två lag som egentligen inte bör ha någon chans att nå topplaceringar, men de lär inte heller riskera att dras in i någon bottenstrid. ÖSK har höjt sig efter uppehållet och är obesegrade i de 5 senaste matcherna (2 vinster och 3 oavgjorda). Bajen har fyllt på rejält i laget men effekten har inte kommit ännu. 3 förluster, 1 vinst och 1 oavgjord är facit på de 5 senaste.

I kvällens match saknas Kennedy Bakircioglu och Romulo som är skadade. Nyförvärven Tankovic, Asaad, Svendsen och Krusnell är alltså med i truppen.

I Alexander Axéns trupp hittar vi nyförvärven Petteri Forsell och Isaac Boye. De enda som saknas är Almebäck och Ayaz som ännu inte är 100 % redo.

Tips:

Svårtippad match mellan två lag man sällan vet vad man får. Känslan är dock att Örebro är på gång medan Bajen fallit in i en liten svacka. Förr eller senare lär dock nyförvärven betala av sig för Bajen, för kvalitén finns där i alla fall. Jag chansar på kryss.

X – 3.55 @ ComeOn

Comeon bonus

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se