Hem nyheter Du är här

Speltips inför helgens allsvenska matcher

allsvenskan

Lördag

IK Sirius-AFC Eskilstuna 1 – 1.44

Trots att Sirius tappat Kingsley Sarfo fortsätter man övertyga med sitt offensiva och frejdiga spel. Nu möter man alltså jumbon AFC som under nye tränaren Michael Jolleys ledning var nära att störa Malmö.

Hammarby IF – Örebro SK X – 3.60

Ett defensivt skickligt Hammarby möter ett Örebro som inte alls fått det att lyfta egentligen. Bajen är kryssbenägna på hemmaplan och Örebro svaga borta.

BK Häcken – Malmö FF X – 3.40

Häcken har gjort förhållandevis få mål sett till den offensiva uppsättning man har. Defensivt är man dock fortsatt stabila. MFF går in i ett tufft matchande och saknar Marcus Rosenberg. Kryssvarning!

Söndag

IFK Norrköping – IF Elfsborg X – 3.80

Vänskapsmöte på Östgötaporten mellan Peking och Elfsborg, två lag vars fans ingår ett så kallat ”friendship”. En på förhand svårtippad match, men Peking får ändå anses vara favoriter. Med tanke på att det inte skiljer så mycket mellan lagen testar jag att spela kryss här.

Kalmar FF – AIK 2 – 1.95

KFF var väldigt bleka i matchen mot DIF och vi väntar fortfarande på en eventuell ”Nanne-effekt”. AIK var inte heller särskilt övertygande i sin match mot Östersund, så det blir intressant att se vartåt det här barkar.

Östersunds FK – Jönköpings Södra IF 1 – 1.44

ÖFK spelade ut AIK på Friends och var värda alla tre poäng, men det blev bara en. Hemma på konstgräset uppe i Jämtland är man ruskigt starka och bör slå J-Södra komfortabelt.

Måndag

IFK Göteborg – Halmstads BK 1- 1.40

HBK är hopplöst uddlösa framåt och saknar ordentlig spets. IFK är ett klart bättre lag och dessutom verkar Tobbe Hysén ha vaknat till liv efter uppehållet. Det här vinner Blåvitt enkelt.

Djurgårdens IF – GIF Sundsvall 1 – 1.30

DIF gick in i uppehållet med ännu en blytung derbytorsk i bagaget. Men spelarna verkade ha tagit motgången på rätt sätt för i matchen mot Kalmar var det dominans från start till mål. Positivt var att Haris Radetinac äntligen fick göra comeback och det öppnar upp för en konkurrenssituation på yttermittfältspositionen. Kan Özcan peta El Kabir efter jättematchen senast?

GIF Sundsvall åkte på en hedersam förlust i omstarten mot Sirius. Trots att man spelade bra fick man inte med sig några poäng. De måste börja vinna nu för att inte hamna i en alltför jobbig nedflyttningsstrid.

DIF är svårslagna hemma och ska vinna en sån här match ganska enkelt.

 Oddsen hittar ni hos William Hill.

WilliamHill_690x180

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se