Hem nyheter Du är här

Speltips: IFK Göteborg vs IFK Norrköping

blåvitt

På Gamla Ullevi i Göteborg tar Blåvitt emot IFK Norrköping i en på förhand mycket tuff match. Blåvitt är minst sagt stökiga nu och det blåser rejält vid sidan av planen. Trots det tror jag de har en god chans att störa Peking.

Hur påverkar kaoset Blåvitt?

IFK Göteborgs tidigare lagkapten Mattias Bjärsmyr och ordföranden Fank Andersson har hamnat i blåsväder den senaste veckan. Anledningen är att de ska ha försökt kuppa bort Mats Gren som sportchef. Bland annat ska de, tillsammans med agenten Fredrik Risp (som är djupt involverad i klubben), ha lurat gren att namnge den spelare i AIK som blev utsatt för hot i samband med matchfixningsskandalen. Detta i syfte att få Gren att se dum ut så han kunde lämna.

Huruvida det här påverkar spelarna på plan kan vi bara spekulera i. Men klart är i alla fall att de gjorde en stabil match förra omgången då Alf Westerberg basade över laget. Blåvitt känns mycket taggade just nu och det finns en helt annat energi i laget.

Ojämna Peking

IFK Norrköping är inte att lita på i år. Ena dagen visar man upp mästartakter och kan slå vilket lag som helst, nästa dag klappar man ihop fullständigt och ser väldigt virriga ut. Så det är alltid vanskligt att tippa på dem. Till denna match får man in nyförvärvet Alexander Jakobsen i laget, men det är inte speciellt troligt att han får starta.

I övrigt har Michael Langer och Christoffer Telo lämnat.

Formen är på nedåtgående, vilket förlusten mot FK Trakai i Europa League-kvalet var ett exempel på.

Här spelar jag kryss till 3.50 hos ComeOn.

Comeon bonus

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se