Hem nyheter Du är här

Speltips | Formstarkt Elfsborg tar emot Bajen

holmen

Det blir en stor kväll för Elfsborg då Samuel ”Sampa” Holmén ska dra på sig den gulsvarta tröjan igen efter 10 år som utlandsproffs. Allt tyder på att Holmén går rätt in i laget, vilket skulle innebära att han får bilda innermittfält med Alex Dyer.

Haglund har vänt skeppet

Elfsborg har verkligen hittat formen efter en svag vårsäsong där tränare Magnus Haglund blev kraftigt ifrågasatt. Det sades att 20 av 23 spelare saknade förtroende för honom som tränare. Men på något sätt har man lyckats vända skeppet och nu är Elfsborg obesegrade i sex raka matcher. Ännu en gång visade klubbledningen att man kan hantera yttre och inre press. De stod fast vid sin tränare och gav honom fullt stöd. Det ser vi resultatet av idag.

Michelsen gör Bajen oberäkneliga

I Hammarby fortsätter Jakob Michelsen att leverera resultat och nu får han in två danska spelare som ska spetsa till laget. Mittbacken Mads Fenger och mittfältaren Jeppe Andersen har hämtats in från Randers och Esbjerg. Det återstår att se om båda går in i laget direkt. Men av rapporterna från Årsta IP att döma kommer i alla fall Fenger spela från start.

Det är svårt att få grepp om Michelsens Hammarby, och det är precis därför man är så svårslagna. Dansken fick en hel del kritik när han under uppstartsträffen inte ville säga något om sin spelidé, och när C More ville intervjua tränarna på något hologramliknande sätt var han den enda som tackade nej. Detta ringar in mycket av Hammarby 2017 – att man inte vill bjuda på för mycket information inför matcherna. Just därför ligger Michelsen ofta ett steg före sin motståndare och kan manövrera ut dem på taktik.

Trots det imponerande arbete dansken gör med Bajen tror jag inte man räcker till här. Elfsborg är väldigt starka just nu och med Samuel Holmén tillbaka kan de få en ordentlig skjuts. Här spelar jag den raka ettan till 1.84 hos 21Bet.

21bet