Hem nyheter Du är här

Spanien favoriter i medelhavsderbyt i U21-semifinalen

Spanien och Italien gör upp om ena finalplatsen i U21-EM. Ett klassiskt möte som väcker känslor hos båda nationerna. Stjärnspäckade Spanien är storfavoriter att vinna, och oddset lockar faktiskt en hel del. 

Tunga tapp i Italien

Det finns inga skador eller avstängningar att rapportera om i det spanska lägret. Värre är det för Italienarna som saknar avstängde högerbacken Andrea Conti samt anfallaren Domenico Berardi – två spelare som varit givna i turneringen.

Oavsett vilket ska man aldrig räkna ut Italien, aldrig någonsin. De har en imponerande förmåga att resa sig när de är som mest uträknade. I den avslutande matchen mot Tyskland lyckades man vinna med 1-0 vilket räckte till avancemang då Danmark lite oväntat vann mot Tjeckien med 4-2.

Bra odds på Spanien

1.80 på Spanien är i mitt tycke ett väldigt bra odds. De är på pappret klart bättre än sina motståndare, och det har man visat även på planen. På tre gruppspelsmatcher har man endast släppt in 1 mål och gjort 9 framåt. Det är den överlägset bästa målskillnaden i hela EM. Sedan har man storstjärnan Marco Asensio från Real Madrid som på egen hand kan avgöra matcher. Mot Makedonien gjorde han till exempel ett hat-trick.

Lägg därtill ett antal spelare som på regelbunden basis spelar i några av världens absolut bästa lag, som exempelvis Hector Bellerin och i viss mån Denis Suarez.

Räkna med en jämn match där Italien kommer gneta på så gott man kan. I slutändan bör dock Spaniens spetskvaliteter avgöra och därför spelar jag den raka ettan till 1.80.

Oddsen hittar ni hos Bethard.

Bethard bonus